sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kirjoja jalkapallomaista -haasteen koonti

Osallistuin Mari A:n  ideoimaan Kirjoja jalkapallomaista -haasteeseen, jossa luettiin kirjoja jalkapallon MM-kisojen lopputurnaukseen selvinneistä maista. Näitä maita oli yhteensä 32, niinpä myös haasteeseen oli tarkoitus lukea sama määrä kirjoja.

Kuva: pixabay.com (Public Domain CCO)
MM-kisojen finaali pelataan tänään 13.7 klo 22 alkaen, ja lukuhaastekin päättyy samalla. Ehdin lukea kaikkiaan 22 haasteeseen sopivaa kirjaa, ja sitten loppui motivaatio. Tai oikeastaan mielenkiintoni vain ohjautui enemmän kiinnostaviin kirjoihin: uusi luettava kirja tuli helpommin napattua kesälomalle valittujen kirjojen pinosta kuin haastekirjojen kasasta. Aion kyllä lukea nuo 10 puuttuvaa kirjaa, koska ne edistävät Lukemalla maailman ympäri -projektiani, mutta luen ne ilman aikataulua.

Näin kesälomalla bloggailu on jäänyt muutenkin vähemmälle, vaikka kirjoja on tullut luettua. Taas kuusi kirjaa odottaa postausvuoroaan. Auringossa lojuminen on houkuttanut enemmän kuin koneen ääressä kököttäminen. Ja mikä yllättävintä: olen katsonut noita MM-kisapelejä! Viimeisten viikkojen aikana olen katsonut enemmän jalkapalloa kuin koskaan aiemmin.

Pidin tässä haasteessa kiinni samasta periaatteesta kuin lukumatkallani, eli ratkaisevaa oli kirjailijan kotimaa, ei esimerkiksi kirjan tapahtumapaikka. Hankaluuksia tuottivat esimerkiksi Honduras ja Costa Rica, mutta lopulta löysin näistäkin maista luettavaa edes novellin verran. En vain saanut luettua niitä määräaikaan mennessä.

Tässä alla haasteeseen lukemani kirjat. Linkit johtavat kirjoista kertoviin postauksiin. 

Eurooppa (10/13)

Hollanti: Koch: Illallinen
Belgia:
Bosnia ja Hertsegovina: FilipovićZlatan päiväkirja
Kreikka:
Kroatia:


Aasia (3/4)

Australia: Zusak: Kirjavaras
Etelä-Korea:


Pohjois- ja Väli-Amerikka (2/4)

Costa Rica:
Yhdysvallat: Oates: Blondi
Honduras:


Etelä-Amerikka (4/6)

Ecuador:
Uruguay:


Afrikka (3/5)

Nigeria:
Norsunluurannikko: Kourouma: Ei Allahin tartte
Kamerun:

Kiitos vielä Mari A:lle inspiroivasta haasteesta! Haaste oli loistava välietappi ja kirittäjä maailmanympärimatkallani. Vähän harmittaa, että suoritus jäi puolitiehen, mutta en halunnut puoliväkisin ja kiireessä lukea haasteen kirjoja, koska bloggaaminen ei muutenkaan ole mikään pakko. Haasteet ovat hauskoja juttuja, joissa tärkeintä on innostuminen ja luetut kirjat, ei niinkään lopputulos.

Vajaan tunnin päästä alkaa MM-finaali: kutkuttavia hetkiä on siis tiedossa! Lukuhaasteeni kirjoissa Saksa (Eugen Ruge: Vähenevän valon aikaan) päihitti niukasti Argentiinan (César Aira: Aaveet & Kirjailijakokous– nyt vain kisastudio pystyyn ja jännittämään, riittävätkö Saksan voimat myös pelikentällä!

8 kommenttia:

 1. Ja riittiväthän Saksan voimat myös pelikentällä! Hieno suoritus, Nanna! Hyviä kirjoja on osunut tiellesi jalkapallon kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli kyllä jännittävä peli, ja näin Saksan kannattajana lopputuloskin miellytti! Haaste yhdisti hauskasti urheilun ja kirjat, ja samalla tuli taas opittua lisää maantiedosta.

   Poista
 2. Taitaa olla kaksi vai kolme samaa kirjaa, joten hienosti riittää kirjoja melkein joka maasta luettavaksi! Pari sun lukemaasi mun piti lukea, mutta kirjat jäivät kesken (esim. Rugen).

  Kiva kun jaksoit olla mukana haasteessa - tavataan taas neljän vuoden päästä =) vai pitäiskö ottaa EM-kisoista minihaaste ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä järjestäjälle! Ehdottomasti uusi yritys neljän vuoden kuluttua ;) Ja kyllä EM-kisojen 24 maassa riittäisi lukemista...

   Poista
 3. Hienosti sait maita kasaan - ja tsemppiä maailmanvalloitukseen. :) Minäkin seurasin kisoja yllättävän paljon. Jotenkin siinä oli vähän enemmän mielenkiintoa tämän haasteen myötä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin näköjään valinnut liian houkuttelevia kirjoja kesälomalle mukaan, kun loput haastekirjat jäivät kakkoseksi.

   Poista
 4. Sait hienosti maita kasaan - onnea myös maailmanvalloitukseen! Minäkin seurasin kisoja yllättävän paljon. Jotenkin tästä haasteesta sai lisäintoa kisoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä osa lisääntyneestä jalkapalloinnostuksestani johtuu tästä haasteesta :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...