Kirjoittajasta

Blogia kirjoittaa kolmekymppinen kirjastonhoitaja, joka rakastaa lukemista, kirjoja ja kirjoittamista. Lukemisen ja blogin rinnalla muita tärkeitä harrastuksia minulle ovat jooga, mökkeily ja hyötypuutarhan hoitaminen mökillä saaressa. Perheeseeni kuuluvat mies ja koira.

Perustin Kirjakimaran alkuvuodesta 2012. Aloin kirjoittaa lukemastani, koska halusin muistaa lukemani paremmin. Toivoin, että kirjamakuni monipuolistuisi bloggaamisen myötä, koska aiempi lukemiseni oli painottunut opiskelujen vuoksi kotimaiseen kaunoon. Nykyään luen aika lailla yhtä paljon kotimaista ja käännettyä.


Koiruuskin on päässyt maistamaan blogielämää.

Olen laittanut blogiini erilaisia kirjalistoja, koska yksinkertaisesti pidän listaamisesta. Kaikkia listojen kirjoja tulen tuskin koskaan lukemaan, ja monet listat elävät koko ajan. Kirjalistoissa ei siis ole kyse tiettyyn ajankohtaan mennessä suoritettavista haasteista, vaan lähinnä muistilistoista. Haasteet ovat hauskoja nekin, ja ne löytyvät omilta välilehdiltään.

Kirjakimaran alaotsikko kertoo, että kyseessä on lukupäiväkirja. Tekstit on kirjoitettu lukukokemusten jälkihuumassa, välillä hyvinkin rennolla otteella. Jostakin kirjasta sanottavaa voi kertyä paljonkin, kun taas jostakin toisesta vain muutama rivi. Kaikista lukemistani kirjoista en kirjoita blogiini, ja joskus boggaamisessa tulee pidempiäkin taukoja. En halua ottaa blogista paineita – tarkoitus on pitää tämä hauskana ajanvietteenä, lukuharrastuksen tukena.


Kirjabloggaaminen on kirjamaratoneja, haasteita, kirjalistoja, suunnitelmia...

Valtaosa Kirjakimarassa esitellyistä kirjoista on lainattu kirjastosta. Loput kirjat ovat kustantajilta saatuja arvostelukappaleita ja omia ostoksia. Ostan kirjoja sekä uutena että käytettynä.

Mökillä kirjahyllyt pullistelevat Keltaista kirjastoa ja pokkareita, muut opukset majailevat kotona. Merkkaan kaikkiin teksteihini kirjojen alkuperän. Kirjan alkuperästä kertova tunniste on vain yksittäisistä kirjoista kertovissa postauksissa. Niinpä oikean reunan palkissa olevat kokonaismäärät eivät ole aivan todellisia, sillä esimerkiksi lyhytarviot eivät kerrytä tilastoa.

Keltaista kirjastoani.

Kirjakimaran ensimmäiset seitsemän vuotta ovat olleet opettavaisia ja antoisia. Blogi muuttuu jatkuvasti enemmän minun näköisekseni. Aloitin blogin kirjoittamisen omaksi huvikseni, mutta iloitsen siitä, että lukijoita on kertynyt mukava määrä. On ollut myös riemastuttavaa huomata kuuluvansa eläväiseen ja yhteisölliseen kirjabloggaajien joukkoon!

Emmin kauan ennen kuin kirjoitin ensimmäisen postaukseni alkuvuodesta 2012. Esteinä olivat aikapula ja korkea itsekritiikki. Ensin mainittu ongelma olikin oikeastaan vain priorisointikysymys, jälkimmäisen ratkaisin jäämällä osittain nimimerkin taakse. Jatkukoon samoilla raiteilla ainakin toistaiseksi.


Päivitetty 8.1.2019
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...