lauantai 13. helmikuuta 2021

Blogistanian kirjallisuuspalkinnot 2020 -ehdokkaani

On jälleen aika perinteisen Blogistania-palkintoäänestyksen!

Kirjabloggaajat, -grammaajat ja -vloggaajat äänestävät edellisen vuoden parhaista kirjoista neljässä eri kategoriassa. Nyt äänestetään vuoden 2020 parasta kaunokirjaa, käännösromaania, tietokirjaa ja lasten- ja nuortenkirjaa. Jokaista kategoriaa emännöi yksi kirjablogi, joka laskee muiden antamat äänet ja julistaa voittajan.

Blogistanian valinnoilla on juhlavuosi: parhaat kirjat valitaan nyt kymmenettä kertaa. Ensimmäinen Blogistania-äänestys toteutettiin vuonna 2012 vuoden 2011 kotimaisista ja käännöskirjoista. Blogistanian Kuopus valitaan nyt yhdeksättä, Blogistanian Tieto kahdeksatta kertaa.

Äänestykseen osallistuvat julkaisevat antamansa äänet blogeissaan tänään lauantaina 13.2.2021 klo 10. Tulokset julkaistaan ääntenkeräysblogeissa huomenna sunnuntaina 14.2.2021 klo 10.

Äänestän tänä vuonna parhaita kirjoja kolmessa kategoriassa. En ole lukenut ja blogannut yhtäkään viime vuonna julkaistua lasten- ja nuortenkirjaa, joten joudun jättämään sen kategorian väliin.

Tässä alla omat ääneni kategorioittain. Kirjailijan ja kirjan nimi ovat linkki alkuperäiseen arviooni, sieltä voi käydä lukemassa ajatuksiani kirjasta.


Blogistanian FinlandiaBlogistanian Finlandia nostaa esille kirjabloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Kategoriaa emännöi tänä vuonna Kirsin Book Club -blogi. Mielestäni viime vuoden parhaat kotimaiset romaanit olivat:


1. sija eli 3 pistettä: Tommi Kinnunen: Ei kertonut katuvansa


3. sija eli 1 piste: Ritva Hellsten: Raija* * *

Blogistanian Globalia


Blogistanian Globalia -palkinnon saa bloggaajien mielestä vuoden paras käännöskirja. Kategorian ääntenlaskusta vastaa tänä vuonna Kirjamies-blogi. Annan tässä kategoriassa pisteitä seuraavasti:


1. sija eli 3 pistettä: Elizabeth Strout: Olive Kitteridge

2. sija eli 2 pistettä: Colson Whitehead: Nickelin pojat


* * *

Blogistanian Tieto
Blogistanian Tieto -palkinto jaetaan kirjabloggaajien parhaaksi äänestämälle tietokirjalle. Kategorian ääntenlaskun hoitaa tänä vuonna Todella vaiheessa -blogi. Äänestän vain kahta kirjaa, vaikka olen lukenut  ja blogannut monista muistakin hyvistä tietokirjoista – kirjastoluokituksen mukaan. Tässä äänestyksessä kuitenkin pitäydytään kustantajan määrittelemässä luokittelussa. Tässä pisteeni:


1. sija eli 3 pistettä: Patrik Svensson: Ankeriaan testamentti

2. sija eli 2 pistettä: Adam Kay: Kolme yövuoroa jouluun onOnneksi äänestyksen tuloksia ei tarvitse jännittää kuin yksi yö! Voittajat ovat selvillä huomenna ystävänpäivänä klo 10, tulokset voi tarkistaa ääntenkeräysblogeista. Mikä ihana juhlapäivä tiedossa kaikille kirjojen ystäville! 

13 kommenttia:

 1. Schulman ja Strout keräävät mainintoja, ja syystä! Raija, pidin myös siitä paljon. Kinnunen omallakin listalla, Tammiset eivät, mutta loisto-opus sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein äänestin Rönkää & Tammista Tiedossa, mutta onneksi tarkistin viime hetkellä kustantajan luokittelun. Kirjastossa se on tietoluokassa, samoin Maggie Nelsonin Jane/Punaiset osat, jonka senkin kovin mieluusti olisin laittanut tietolistalleni.

   Poista
 2. Meillä on kolme osumaa. Hyviä kirjoja nekin, jotka listoillamme poikkeavat toisistaan.Kirjailoa tälle vuodelle, Nanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija, samoin sinulle! Hurjan mielenkiintoisia uutuuksia on jo tipahdellut luettavaksi, ensi vuonna on taas vaikea valita ne kolme parasta per kategoria :)

   Poista
 3. Äänestimme melko samalla tavalla. 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä yhteen osuvat äänestykset ovat hauskoja :) niin paljon valinnanvaraa ja sitten osuvat äänet samoille.

   Poista
 4. Meillä oli kolme samaa. Jännä nähdä ketkä voittavat.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...