keskiviikko 4. marraskuuta 2020

Kirjoja ulapalta – yhteenvetoa vuoden 2020 lukuhaasteesta

Lokakuun viimeinen päivä päättyi tämänvuotinen Kirjoja ulapalta -lukuhaaste, joka oli käynnissä seitsemän kuukautta. Osallistujilla oli koko ihana kesäkausi aikaa lukea mereen liittyviä kirjoja. 

Meriaihe houkutteli mukaan kuusi osallistujaa. Kiitos Aino, Leena Laurila, MarikaOksa, la plume, Jonna ja Paula osallistumisesta!

Omat lukemiseni mukaan laskettuna luimme haasteaikana yhteensä 20 meriaiheista kirjaa.

Järjestin haasteen nyt kolmatta kertaa ja jälleen ilahduin haastekoonteja ja kirjalinkkejä selatessani. Miten monenlaisia kirjoja meriaiheesta onkaan kirjoitettu – ja nyt luettu! Joukossa on ainakin klassikoita, lastenkirjoja, sarjakuvia ja tietokirjoja. Moni nimi on tuttu, mutta listalla on ainakin minulle myös uusia tuttavuuksia.

Patrik Svenssonin tänä vuonna suomennettu August-voittaja Ankeriaan testamentti oli haasteen luetuin kirja. Se sai kolme haasteosumaa. Kahden osallistujan kirjoista löytyivät Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän teos Haru, eräs saari ja Delia Owensin bestseller Suon villi laulu.

Alta löydät haastekirjojen listan ja linkit kirjoista kirjoitettuihin blogijuttuihin. Kirjalistan jälkeen on haastearvonnan voittaja ja jatkosuunnitelmia.


Haasteeseen osallistuneet ja luetut kirjatSheferijm-blogin Aino


Jules Verne: Kahden vuoden loma-aika

Christopher Beck: Meripartiolaisia

Anya Seton: Jumalan oma maaDonna mobilen kirjat -blogin Leena Laurila


Sally Salminen: KatrinaOksan hyllyltä -blogin MarikaOksa


Janne Toriseva: Valas

Charlier, Hubinon: Punaparta - Kapteeni vailla nimeä

Hugo Pratt: Suolaisen meren balladi

Tove Jansson & Tuulikki Pietilä: Haru, eräs saariAukeamia-blogin la plume


Kyllikki Villa: Myrskyssä: kolmas lokikirja

Merete Mazzarella: Varovainen matkailijaKirjakaapin kummitus -blogin Jonna


Tove Jansson & Tuulikki Pietilä: Haru, eräs saari

Jenna Kostet: Linnunluisia

Kassandra Montag: Tulvan jälkeen

Delia Owens: Suon villi laulu

Patrik Svensson: Ankeriaan testamenttiKirjan pauloissa -blogin Paula


Patrik Svensson: Ankeriaan testamentti

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

Arnaldur Indriðason: Petsamo


Omat haastekirjani


Patrik Svensson: Ankeriaan testamentti

Delia Owens: Suon villi laulu


Haastearvonta


Osallistujat saivat lukemiaan kirjoja vastaavan määrän arpalippuja haasteen loppuarvontaan. Tällä kertaa arpaonni suosi Sheferijm-blogin Ainoa. Onnea voitosta! Laitan sinulle sähköpostia vielä tänään.Haasteelle jatkoa?


Tämä vuosi on ollut erikoinen, ei vähiten koronan vuoksi, ja huomaan, että keskittymiskykyni on ollut heikonlainen. Bloggaaminen on jäänyt vähälle, enkä saanut kirjoitettua tätä haastetta vartenkaan kuin kahdesta merikirjasta. Suunnitelmat olivat vähän toisenlaiset.

Olin jo valmis hautaamaan koko haasteen, kolme kierrosta saisi riittää, mutta niin vain mieleni muuttui, kun luin osallistujien koonteja ja kommentteja. Haasteesta on tykätty, ja onhan houkuttelevia merikirjojakin vielä vaikka kuinka lukematta!

Haaste siis luultavimmin saa jatkoa taas ensi vuonna. Palaan aiheeseen keväällä, kun talvi on väistymässä ja saariston kevät hyvässä vauhdissa.

Lämmin kiitos vielä kaikille osallistujille ja muuten haastetta seuranneille!

6 kommenttia:

 1. Kiitän kauniisti! Tämä on jo ylitsepursuavaa onnea, kun voitin Jokenkin haasteessa. Kiitos haasteesta. Odotan mielenkiinnolla uutta kautta, merellisiä kirjoja lukee mielellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla oli varsin voitokas vuosi! Nyt kun haasteen päättymisestä on kulunut tovi, alkaa uusi haaste jo houkutella minuakin.

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Minun silmäni ovat avautuneet meren läsnäololle ja merkitykselle kirjallisuudessa, joten varmasti lähden myös uudestaan mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Meriaihe ei onneksi muutamassa vuodessa ehdy, joten haastetta voisi olla mielekästä jatkaa vielä neljännelle kierrokselle.

   Poista
 3. Aihepiiri on hyvin läheinen, mutta helposti unohtuu ellei joku, kuten sinä nyt, johdonmukaisesti paimenna merelle päin, joten kiitos sinulle! Luin itse asiassa minäkin tuon Patrick Svenssonin Ankeriaan testamentin elokuussa. En vain siinä vaiheessa muistanut tätä haastetta, kun olin niin tiukasti naulinnut itseni lukemaan nimenomaan Katrinan siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että haaste inspiroi sinua! Haasteaika on sen verran pitkä, että haaste helposti painuu unholaan välillä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...