sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Blogistanian kirjallisuuspalkinnot 2019 -ehdokkaani


Blogistania-palkintoäänestyksen aika on jälleen koittanut!

Kirjabloggaajat ja -vloggaajat äänestävät edellisen vuoden parhaista kirjoista neljässä eri kategoriassa. Nyt äänestetään vuoden 2019 parasta kaunokirjaa, käännösromaania, tietokirjaa ja lasten- ja nuortenkirjaa. Jokaista kategoriaa emännöi yksi kirjablogi, joka laskee muiden antamat äänet ja julistaa voittajan.

Äänestykseen osallistuvat julkaisevat antamansa äänet blogeissaan tänään sunnuntaina 1.3.2020 klo 10. Tulokset julkaistaan emäntäblogeissa maanantaina 2.3.2020 klo 10.

Äänestän tänä vuonna parhaita kirjoja kolmessa kategoriassa. En ole lukenut ja blogannut yhtäkään viime vuonna julkaistua lasten- ja nuortenkirjaa, joten joudun jättämään sen kategorian väliin.

Tässä alla omat ääneni kategorioittain. En tähän postaukseen enää kirjaa perusteluja pisteilleni, vaan ajatuksiani kirjoista voi käydä katsomassa kirjasta kirjoitetusta blogitekstistä.

Kirjailijan ja kirjan nimi ovat linkki alkuperäiseen arviooni.Blogistanian FinlandiaBlogistanian Finlandia -palkinto nostaa esille kirjabloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Kategoriaa emännöi tänä vuonna Amman lukuhetki -blogi. Mielestäni viime vuoden parhaat kotimaiset romaanit olivat:


1. sija eli 3 pistettä: Johanna Venho: Ensimmäinen nainen

2. sija eli 2 pistettä: JP Koskinen: Tulisiipi

3. sija eli 1 piste: Pajtim Statovci: Bolla* * *

Blogistanian GlobaliaBlogistanian Globalia -palkinnon saa bloggaajien mielestä vuoden paras käännöskirja. Kategorian ääntenlaskusta vastaa tänä vuonna Todella vaiheessa -blogi. Annan tässä kategoriassa pisteitä seuraavasti:


1. sija eli 3 pistettä: Elizabeth Strout: Kaikki on mahdollista

2. sija eli 2 pistettä: Jenny Erpenbeck: Mennä, meni, mennyt

3. sija eli 1 piste: Orhan Pamuk: Punatukkainen nainen

* * *

Blogistanian Tieto
Blogistanian Tieto -palkinto jaetaan kirjabloggaajien parhaaksi äänestämälle tietokirjalle. Kategorian ääntenlaskun hoitaa tänä vuonna Kirjamies-blogi. Tässä kärkikolmikkoni:2. sija eli 2 pistettä: Astrid Swan: Viimeinen kirjani

3. sija eli 1 piste: Beata & Malena Ernman, Greta & Svante Thunberg: Sydämen asioita


* * *


Olipa hauskaa palata viime vuoden lukukokemuksiin! Kirjat tuovat mieleen muistoja senhetkisestä elämästä ja paikoista, joissa olen lukenut. Sain taas huomata, että aina kolmen kärjen valitseminen ei ole helppoa, ja järjestystä tekee mieli muutella ihan viime minuuteille.

Nyt vain jännittämään huomisia äänestyksen tuloksia. Voittajien nimet ovat selvillä huomisaamuna kello 10, ja tiedon löytää emäntäblogeista. Mielenkiintoista nähdä, mitä muut bloggaajat ovat nostaneet vuoden kohokohdiksi.

8 kommenttia:

 1. Annoin Bollalle 3p. muuten meillä oli eri kirjat.

  VastaaPoista
 2. Ensimmäinen nainen minullakin, kaikki muut eri.

  VastaaPoista
 3. Olen lukenut listaltasi kaikki muut paitsi Astrid Swanin, mutta bingo osui vain Sydämen asioita -kirjaan. Jokainen listasi kirja on kyllä ollut vaikuttava lukuelämys, mutta jotenkin omaa listaa kootessa yllättävät kirjat luikertelevat ihon alle. Minun listalla olevia ei taida pahemmin löytyä muilta listoilta..

  VastaaPoista
 4. Tulisiipi ja Punatukkainen nainen löytyvät minunkin listoiltani. Itkosen ja Westön kirjeet kiinnostavat.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia äänestykseen osallistumisesta. Globalian äänet poimittu.

  VastaaPoista
 6. Muutama sama, Ensimmäinen nainen ja Tulisiipi sekä Viimeinen kirjani.

  VastaaPoista
 7. Nonniin! Sinulla on Punatukkainen nainen - se kisasi minullakin kolmossijasta, mutta jäi täpäräsi neloseksi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...