keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Kirjoja ulapalta - lukuhaasteen koontipostaus

Keväällä julkaisin merellisen lukuhaasteen nimeltä Kirjoja ulapalta, jonka myötä halusin kannustaa lukijoita tarttumaan merestä kertoviin kirjoihin ‒ ja toki halusin myös itse perehtyä niihin. Tuntuu, että olisin julkaissut haasteen vasta äskettäin, mutta niin vain yli puoli vuotta on kulunut! Nyt on haasteen koonnin aika.Alkuperäiseen haastepostaukseen tuli mukavasti ilmoittautumisia, ja nyt kuulisinkin mieluusti, mitä osallistujat ovat merihaastetta ajatellen lukeneet. Tämän postauksen kommenttilaatikossa voit ilmoittaa, miten osallistuit haasteeseen. 

Bloggaajat voivat tehdä koostepostauksen ja ilmoittaa linkin, mutta koostepostaus ei ole pakollinen ‒ teosten listaaminen tuonne kommentteihin riittää. Jos osallistuit Twitterissä, Facebookissa tai Instagramissa, kerro kommentissa, mitä luit. Jokaisesta yhdestä luetusta ja blogatusta tai muuten sometetusta kirjasta saa yhden arvan, kahdesta kaksi ja niin edelleen.

Omasta haasteosallistumisestaan ehtii huhuilla kommenteissa lauantaihin 3.11. asti. Sitten sunnuntaina 4.11. julkaisen postauksen, johon listaan kaikki tietooni tulleet haasteosallistumiset ja ilmoitan pienen yllätyspalkinnon voittajan.

19 kommenttia:

 1. Haastekoontini löytyy täältä:
  https://oksanhyllylta.blogspot.com/2018/10/kirjoja-ulapalta-lukuhaasteen-koonti.html

  Oli erittäin mukava haaste! Kiitos sinulle emännöinnistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aktiivisesta osallistumisesta haasteeseen! Nam Len novellit odottivat minulla koko kesän vuoroaan, mutta niin vain jäävät lukematta. Kenties ensi kesänä sitten!

   Poista
 2. Luin Volter Kilven Alastalon salissa - ja Tove Janssonin Muumipappa ja meri -kirjan. Oli mukava osallistua tähänkin haasteeseen! Etukäteen tosin kuvittelin lukevani useamman merellisen kirjan. Maininnat kirjoista löytyvät esim. Twitter- ja Instagram-tileiltäni.
  Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta, Maria! Omakin aktiivisuuteni jäi laimeammaksi kuin olin suunnitellut, mutta onneksi kirjat eivät häviä minnekään. Minäkin luin Muumipappa ja meri -kirjan ja jopa ostin Alastalon salissa divarista omaan hyllyyni... Jospa sitten jonakin kesänä paneutuisin Kilpeen!

   Poista
 3. Kirjoja luin kuusi, useita meriä tuli kynnettyä ja mukavaa oli – kiitos! http://suketus.blogspot.com/2018/10/jaahyvaiset-kirjoille-ulapalta-seka.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olit mukana haasteessa, Suketus! Mainio haastekirjojen lista sinullakin, siitä sai paljon hyviä vinkkejä tulevaan.

   Poista
 4. Tuntui etten lopulta lukenut kivaan haasteeseen juuri mitään, mutta onhan niitä sittenkin viisi! :)

  https://hemulinkirjahylly.blogspot.com/2018/04/marianna-kurtto-tristania.html

  https://hemulinkirjahylly.blogspot.com/2018/05/voldemar-veedam-carl-b-wall-purjehdus.html

  https://hemulinkirjahylly.blogspot.com/2018/05/morten-strksnes-merikirja-eli-kuinka.html

  https://hemulinkirjahylly.blogspot.com/2018/06/ann-rosman-sukellus-syvyyksiin.html

  https://hemulinkirjahylly.blogspot.com/2018/09/pete-suhonen-myrskyn-ratsastaja-romaani.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, viisi osumaa vähän kuin vahingossa :) Kiitos vielä osallistumisestasi, hauska kuulla haasteen olleen mieluisa!

   Poista
 5. Olipa mukava haaste, kiitos siitä!

  Tässä on koosteeni. Luin 8 kirjaa.
  https://kirjanpauloissa.blogspot.com/2018/10/pablo-neruda-maremoto.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. UUPS! Maremoton luin kyllä haasteeseen, mutta oikeasti haastekooste on vasta tässä:
   https://kirjanpauloissa.blogspot.com/2018/11/kirjoja-ulapalta-merellisia-kirjoja.html

   Poista
  2. Kiitos osallistumisesta, Paula! Todella antoisaa tutustua näihin haasteen kirjalistoihin - ja luettavien kirjojen lista sen kuin kasvaa :)

   Poista
 6. Kiitos haasteesta! Koontipostaukseni löytyy täältä: https://kirjanmerkkina.blogspot.com/2018/11/kirjoja-ulapalta-lukuhaasteen-saldoa-24.html

  Hippasen vaikea oli miettiä, mikä lasketaan tarpeeksi merelliseksi kirjaksi, mutta näillä mennään nyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukanaolosta! Meri on aiheena niin laaja, että haastekirjatkin voi määritellä jokainen tavallaan. Listaltasi Saariston lapset on sellainen klassikko, joka täytyy ottaa lukuun jonakin kesänä mökillä!

   Poista
 7. Nyt kävi köpelösti... aikomus oli kova ja sopivia kirjojakin olisi ollut saatavilla, mutta en sitten ehtinytkään lukea niistä yhtään :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, minullekin on käynyt samalla tavalla joidenkin lukuhaasteiden kanssa. Kiva, että haaste kuitenkin kiinnosti - ja uusi osallistumismahdollisuus on sitten mahdollisen jatkohaasteen aikaan ensi vuonna :)

   Poista
 8. Kiitos haasteesta! Luin siihen Leena Landerin Tummien perhosten kodin ja Annika Thorin Näckrosdammen -nuortenromaanin.

  https://iltatahdensyttyessa.blogspot.com/2018/11/kirjoja-ulapalta-koontipostaus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta! Landerin tarina on minulle tuttu vain elokuvana, mutta kirjakin kiinnostaisi lukea. Kiitos näistä lukuvinkeistä!

   Poista
 9. Kiitos mahtavasta haasteesta. Muistin vasta että tänään oli deadline, mutta ehdin onneksi tehdä nopean koosteen. Voi olla, että olen lukenut enemmänkin haasteeseen sopivia kirjoja, mutta aina ei muista kaikkia haasteita merkkailla. Tässä nyt ainakin seitsemän kirjaa: https://kirjaluotsi.fi/kirjoja-ulapalta-haastekoonti/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että osallistuit haasteeseen, Tiina! Listaltasi Ströksnes ja Parkkinen ovat tuttuja, Westmaninkin olen lukenut, mutta en ehtinyt blogata. Muutkin listaltasi aion lukea ennemmin tai myöhemmin. Ehkä sitten ensi vuonna mahdollisen jatkohaasteen aikaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...