lauantai 31. maaliskuuta 2018

Maaliskuun kirjat ja kuulumiset
Linkit blogattuihin kirjoihin
Kuluipa maaliskuu nopeasti! Vastahan kirjoittelin blogiin helmikuun kuulumisia, ja jälleen käsillä on kuunvaihde. Luulen, että uusi työ vaikuttaa minulla aika paljon siihen, miten suhtaudun aikaan. Työ tuo rytmiä ja rutiineja arkeen, eikä arki ole samanlaista yhtenäistä massaa kuin työttömänä. Tämä on vain positiivinen asia, koska nyt tunnun saavan paljon enemmän aikaan myös työn ulkopuolella, vaikka vapaa-aikaa onkin vähemmän.

Blogissa oli alkukuusta vähän hiljaista, koska kirjoittamispainotteinen työ vaati aluksi vastapainoksi kaikenlaista muuta tekemistä. Usein iltaisin neuloin ja kuuntelin äänikirjoja, mikä onkin tätä nykyä ihan lempipuuhaani. Kaksi mielekästä harrastusta yhdistettynä. Puuhailin myös tulevan kesän kasvien parissa, ja nyt kaikki mahdolliset tasot kotona onkin valjastettu taimien kasvatukseen.

Loppukuusta sain taas kiinni bloggaamisesta ja maaliskuussa esittelin Kirjakimarassa yhteensä seitsemän kirjaa. Oli mielenkiintoista kirjoittaa kolmesta taiteilijaromaanista yhdessä postauksessa. Luin kirjat Tuijan blogin taiteilijaromaanihaastetta ajatellen, ja kirjat keskustelivat keskenään niin antoisasti, etten halunnut erottaa niitä omiksi teksteikseen. Yhteisbloggauksen kirjoittaminen oli hauskaa, joten aion kokeilla samaa jatkossa, jos tulee luettua saman aihepiirin kirjoja lähekkäin.

Maaliskuun kirjoista haluan vielä tehdä muutaman noston:

 • Suurin yllättäjä oli Annika Idströmin Veljeni Sebastian. Kirja oli niin hämmentävä, että tulen varmasti muistamaan kauan, kuinka kuuntelin äänikirjaa aivan äimänä. Huh. 
 • Pelottavimman kirjan tittelin saa Han Kangin Ihmisen teot, jonka lukemista lykkäsin kuukausikaupalla, koska siihen tarttuminen hirvitti. Lopulta lukukokemukseni oli antoisa, vaikka kirja oli juuri niin kauhea kuin odotinkin. 
 • Sydämeenkäyvin kirja oli Saara Turusen Sivuhenkilö. Viehätyin kertojan äänestä, suoruudesta, arjen kuvauksesta ja siitä, että kirja sai pohtimaan omaa bloggaamistani. 

Rakastan kaikenlaisia suunnitelmia, joten olen tehnyt niitä huhtikuulle melkoisesti. Keskiviikkoklassikko- ja Kuukauden nobelisti -juttusarjat jatkuvat, ja olen aikeissa jatkaa myös Tuurin Pohjanmaa-sarjassa seuraavaan osaan. Lisäksi olen jo vuoden päivät haudutellut omaa lukuhaastetta, ja nyt vihdoin aika taitaa olla kypsä sen julkistamiseen. Teen vielä vähän viilauksia haasteeseen ja lähipäivinä julkaisen aloituspostauksen. Vähän jännittää! Olen itse niin innoissani aiheesta, että toivon haasteeni löytäväni myös innokkaita osallistujia. Haasteesta siis lisää pikapuoliin!

Huhtikuu tuo tullessaan myös mitä todennäköisimmin mökkikauden avajaiset. Kevät viivyttelee, mutta toivon sormet ristissä, että jäät lähtevät huhtikuun aikana. Ihan niin vimmaisesti en tänä vuonna odota saareen pääsyä kuin parina edellisenä vuonna, koska uusi työ tuo paljon mielekästä sisältöä arkeen. Jäät lähtevät, kun sen aika on.

Vielä on pääsiäistä pari päivää jäljellä, toivottavasti teilläkin on mahdollisuus uppoutua kirjoihin!

6 kommenttia:

 1. Kiva saada tällaisia kirjalistoja, näistä saa hyviä vinkkejä. Muutaman olen näistä lukenutkin, tuo Turusen Sivuhenkilö kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin suositus Turuselle! Hain juuri kirjastosta hänen esikoisensa, Rakkaudenhirviön. Esikoinen on Sivuhenkilössä keskeisessä roolissa ja siitä puhutaan niin kiinnostavasti, että pakkohan sekin on lukea :)

   Poista
 2. Kangin Ihmisen teot on todella ravisteleva teos. Hirveä, mutta niin hieno. Onneksi uskalsit lopulta lukea sen!

  Olen vähän huono osallistumaan haasteisiin etenkin keskellä vuotta, mutta odotan silti mielenkiinnolla, millaisen haasteen olet kehittänyt.

  Aurinkoista huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! Ihanaa kevään alkua sinullekin! Tervetuloa tutustumaan ja osallistumaan merelliseen lukuhaasteeseen, jos vain aikaa ja intoa on :)

   Poista
 3. Ihana kooste. Kuuntelin Turusen kirjan äänikirjana toissaviikolla ja voi, miten pidin siitä! Kirjasta sai hyvin kiinni, otteessaan pitävää, moniteemaista, kiinnostavaa kuunneltavaa.

  Tuo Böllin kirja meni lukulistalleni heti. Irlannin ystävänä on pakko etsiä se käsiini.

  Hyvää alkanutta huhtikuuta, mökkikautta ja kaikkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja!

   Kiva kuulla, että sinäkin pidit Turusen uutuudesta. Turusen tapa kirjoittaa ja katsoa maailmaa tekivät sellaisen vaikutuksen, että minun täytyy pikapuoliin paikata Rakkaudenhirviön kokoinen aukko luettujen kirjojen listallani. Hain sen juuri kirjastosta, nyt täytyy vain yrittää ujuttaa se johonkin väliin.

   Hyviä lukuhetkiä Böllin kanssa: se on Irlannin ystävälle varmasti osuvaa luettavaa!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...