sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Elo- ja syyskuun kirjat ja kuulumisetBlogin kuukausikoosteet ovat olleet pienellä tauolla: edellinen kertoi toukokuun kirjoista. Hiljaisemman kesäkauden jälkeen blogissa ovat alkaneet näkyä kirjasyksyn tohinat, ja niinpä tuli aika jatkaa näiden koontijuttujen kirjoittamista. Tähän koosteeseen yhdistän elo- ja syyskuussa blogattujen kirjojen lisäksi myös kaksi kesä- ja heinäkuussa blogattua kirjaa.

Ensin muutama sananen kesän hiljaisesta kaudesta. Jo alkuvuodesta bloggaustahtini alkoi hiipua ja kesä-heinäkuussa Kirjakimarassa ilmestyi vain yksi postaus per kuukausi. Aikaa bloggaamiselle olisi ollut, mutta fiilis oli kateissa. Lopetin pitkäaikaisessa työpaikassa huhtikuussa, ja vaikka päätös oli harkittu, helpottava ja ehdottomasti oikea, on sen käsitteleminen vaatinut aikaa. Kaikenlaisia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja tulevaisuuden suunnasta on noussut mieleen, enkä kaiken muutoksen keskellä pystynyt keskittymään lukemiseen tai kirjoittamiseen kuten yleensä.

Vietin touko-elokuussa paljon aikaa mökillämme saaressa, usein ihan kahdestaan koiran kanssa. Puuhailin puutarhassa ja nikkaroin. Mietin bloggaamisen lopettamista, koska into oli tyystin kateissa. Sata yötä saaressa tuli jossain vaiheessa täyteen.

Onneksi annoin asioille aikaa, sillä saariterapia toimi. Usean kuukauden suvantovaiheen jälkeen olen saanut keskittymiskykyni takaisin ja lukeminen ja bloggaaminen maistuvat taas. Lukemisen riemu on palannut ja haluaisin vain ahmia kaikki maailman kirjat! Janoan uutuuksia, lempikirjailijoideni teoksia, kavereiden suosittelemia kirjoja, klassikoita... Kesken on sen seitsemän kirjaa, ja kiinnostavien kirjojen pinot vain kasvavat.

Elokuussa aloin taas päästä kiinni bloggaamiseen ja silloin oli myös minun postausvuoroni Kirjablogit ja 101-kirjaa -projektissa. Kirjoitukseni Irja Virtasen Kenttäharmaista naisista ilmestyi kuun alkupuolella. Juttua varten tuli räpsittyä kuvia vähän enemmänkin, joten uusin blogin profiilikuvat somessa.

Alkusyksyn kirjatapahtumat olivat omiaan nostattamaan lukemis- ja bloggausintoani. Paul Auster kävi Suomessa elo-syyskuun vaihteessa, ja kävin kuuntelemassa häntä Kansallisteatterissa. Pääsin myös mukaan Baba Lybeckin Kirja vieköön! -iltamien bloggaajayhteistyöhön. Syksyn ensimmäinen ilta oli lämminhenkinen ja muistutti siitä, miten ihanaa on innostua kirjallisuudesta.

Pitkästä aikaa innostuin ottamaan vastaan myös muutaman lukuhaasteen. Oksan hyllyltä -blogin Marika Oksa käynnisti Naisen tie -lukuhaasteen, jossa luetaan naisista kertovia elämäkertoja ja muistelmia, ja myös autofiktiiviset, naisista kertovat kirjat sopivat haasteeseen mukaan.

Taiteilijaromaanit-haaste puolestaan on Tuijata.Kulttuuripohdintoja -blogin Tuijan ideoima. Tässä haasteessa luetaan romaaneja, joissa taiteilijuus, taiteilija tai taide ovat keskeisiä. Taiteilija voi olla fiktiivinen tai faktisesti taiteillut. Mikä tahansa taideala käy.


Perustin haasteille blogiini omat välilehdet, jotta haasteiden etenemistä olisi helppo seurata. Molemmat haasteet jatkuvat ensi vuoden huhtikuun loppupuolelle saakka, joten mukaan ehtii vielä hyvin!

Kirjojen puolesta viime kuukaudet ovat olleet antoisia. En ole lukenut huonoja kirjoja, vaikka aina suuret odotukset eivät ole ihan täyttyneet. Suurin yllättäjä yllä listaamistani kirjoista oli Ben Kallandin taidokas ja koskettava esikoinen Vien sinut kotiin. Koukuttavin lukusukkula puolestaan oli Noah Hawleyn Ennen syöksyä. Ravisuttavimman lukukokemuksen, tai oikeastaan kuuntelukokemuksen, tarjosi Roxane Gayn Hunger.

Päätin syyskuun Knausgård-teemaviikolla, joka itsessään oli hauska kokemus: neljä postausta viikossa saman kirjailijan kirjoista oli aikamoista tykitystä, mutta yhteen aiheeseen uppoutuminen oli palkitsevaa. Teemaviikot pääsevät ehdottomasti jatkoon!
Lokakuussa onkin luvassa kirjaihmisille yltäkylläinen kuukausi, sillä tässä kuussa järjestetään kirjamessut sekä Turussa että Helsingissä. Turun messuille osallistun bloggaajana, Helsingistä en vielä tiedä. Turun messuja odotan enemmän kuin aiemmin, koska olen mukana Rosa Liksomin Everstinna-lukupiirissä bloggaajana. Turun messuista olen jo kirjoittanut etukäteisfiilistelyä ja arponut kaksi lippua messuille. Messuraporttia seuraa ensi viikonlopun jälkeen.

Satoisaa kirjasyksyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...