maanantai 26. tammikuuta 2015

Blogistanian parhaat kirjat 2014 -ehdokkaani


Kirjabloggaajat äänestävät vuoden 2014 parhaat kirjat perinteisesti neljässä eri kategoriassa (Blogistanian Finlandia, Blogistanian Globalia, Blogistanian Kuopus, Blogistanian Tieto). 

Äänestykseen osallistuvat kirjabloggaajat julkaisevat antamansa äänet blogeissaan tänään maanantaina 26.1.2015 klo 10. Tulokset julkaistaan emäntäblogeissa tiistaina 27.1.2015 klo 10.

Äänestän mielestäni parhaita kirjoja kolmessa eri kategoriassa eli olen päättänyt, mitkä viime vuonna ilmestyneistä kotimaisista ja ulkomaisista kaunokirjoista sekä tietokirjoista olivat mielestäni parhaat. Kuopuksesta en äänestä, sillä en ole lukenut viime vuonna ilmestynyttä lasten- ja nuorten kirjallisuutta.

Tässä alla ensin lyhyet esittelyt kustakin kategoriasta ja sitten omat ääneni. En tähän postaukseen enää kirjaa perusteluja pisteilleni, vaan ajatuksiani kirjoista voi käydä katsomassa kirjasta kirjoitetusta blogitekstistä. Kirjailijan ja kirjan nimi ovat linkki alkuperäiseen arviooni.
Blogistanian Finlandia


Tässä sarjassa nostetaan esiin bloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2014 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia.

Kilpailu järjestetään neljättä kertaa. Aiemmin on palkittu Katja Ketun Kätilö, Aki Ollikaisen Nälkävuosi ja Pauliina Rauhalan Taivaslaulu. Kategoriaa emännöi tänä vuonna Kirjavinkit-blogi.


1. sija eli 3 pistettä: Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys

2. sija eli 2 pistettä: Pajtim Statovci: Kissani Jugoslavia
* * *

Blogistanian Globalia


Blogistanian Globalia 2014 on kilpailu, jossa nostetaan esiin kirjabloggaajien valitsemia vuoden parhaita käännöskirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2014 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alunperin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia.

Kilpailu järjestetään neljättä kertaa. Aiempia voittajia ovat Sarah Watersin Vieras kartanossa, Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi ja Haruki Murakamin 1Q84. Blogistanian Globaliaa emännöi tänä vuonna Kirsin Book Club -blogi.

* * *

Blogistanian Tieto


Blogistanian Tieto 2014 on kilpailu, jossa nostetaan esiin kirjabloggaajien valitsemia vuoden parhaita tietokirjoja. Kilpailu koskee kotimaisia vuonna 2014 julkaistuja tietokirjoja sekä vuonna 2014 suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä tietokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa tietokirjallisuuden lisäksi myös esseekirjallisuutta, elämäkertoja, asiaproosaa, pamfletteja ja erilaisia oppaita.

Kilpailu järjestetään toista kertaa. Aiemmin on palkittu Blogistanian Tuula Karjalaisen teos Tove Jansson: Tee työtä ja rakasta. Tietoa emännöi tänä vuonna Marile blogissaan 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä.


2. sija eli 2 pistettä: Lirio Abbate: Mafian naisetMiten hyviä kirjoja kirjavuoteen 2014 mahtuikaan! Varsinkin Globalian ääniä pyörittelin melkoisesti: kärkikolmikkoon oli tunkua. Mutta nyt kolmikot ja niiden keskinäinen järjestys on päätetty, ja voi alkaa odottamaan tuloksia. Voittajat ovat siis selvillä huomenna tiistaina klo 10, ja ne voi käydä katsastamassa emäntäblogeista. Jännää!

16 kommenttia:

 1. Jos minä olisin äänetänyt, olisi Kinnunen ja Gardell saaneet minunkin ääneni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kinnunen pärjäsikin arvattaen hyvin, mutta Gardell taisi jäädä kauas kärkikahinoista.

   Poista
 2. Nöyrimmät kiitokseni <3 Kissani Jugoslavia oli minulla pitkään kärkikolmikossa, mutta tipahti viime metreillä pisteiden ulkopuolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ;) teidän kirjaa oli ilo äänestää, koska sen lukeminen oli antoisaa.

   Poista
 3. Minäkin kiitän <3 Kissani Jugoslaviaa äänestin minäkin ja minua ilahduttaa tuo Iiris Lempivaaran... Se on ihana kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Iiriksestä jäi kivan kupliva fiilis.

   Poista
 4. Elämä elämälle tuntuu tulevan monelta pisteitä (niin tuli minultakin). Jännittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Atkinsonin voitokas menestys oli minulle yllätys: en osannut yhtään arvata sille näin suurta suosiota! Mahtava juttu :)

   Poista
 5. Ihanaa, että Gardell sai äänen! <3

  Jugoslavia ja Neljäntienristeys itselläni vielä vahvasti lukulistalla mutta siis lukematta, Iiris oli viime vuonna positiivinen yllättäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gardell teki minuun trilogiallaan niin suuren vaikutuksen, etten voinut olla äänestämättä!

   Poista
 6. Apulanta-kirja pääsi minunkin listalleni, se kisaili kärkisijasta Sentenced-kirjan kanssa, mutta lopulta annoin parhaat kirjat Sentenced-kirjalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että kirja sai lopulta yhteensä kuusi pistettä. Enpä olisi ennen tätä kirjaa voinut uskoa, että musiikkiaiheinen tietokirja nousisi jopa listani kärkeen, mutta kaikki on näköjään mahdollista!

   Poista
 7. Ihanaa nähdä Gardell listoilla. Olisin itsekin äänestänyt häntä, mikäli kirjoituksen julkaisuajankohta olisi ollut suotuisampi. Hieman harmitti, kun ei ollut toivoakaan päästä koneelle kesken päivän - mutta sentään sai äänen jostakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on bloggaamatta pari viime vuoden kirjaa, jotka olisivat saattaneet saada minulta äänestyksessä pisteitä. Lukeminen ja bloggaaminen eivät tahdo pysyä samassa tahdissa :)

   Poista
 8. Minulla oli sama ykkönen ja kakkonen Finlandiavoittajassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouduin hieman miettimään ykkösen ja kakkosen keskinäistä järjestystä omalla listallani, ei ollut helppo valinta.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...