tiistai 10. kesäkuuta 2014

Keltainen kesä ja huominen Keltainen (puoli)maraton

Tein tänään mahtavia löytöjä selaillessani kirjablogeja!

Ensinnäkin löysin innostavan ja juuri minulle sopivan haasteen nimeltään Keltainen kesä. Opuscolo-blogin Valkoinen kirahvi haastaa lukemaan kesällä Tammen Keltaisen kirjaston kirjoja. Vaikka minulla on tukku haasteita kesken ennestään, niin tähän on pakko lähteä mukaan. Suunnitelmissa oli jo ennestään lukea sarjan kirjoja kesällä, joten haaste etenee omalla painollaan.Keltainen kirjasto on minulle tärkeä kirjasarja, sillä kerään sarjan kirjoja hissukseen omaksi ilokseni ja puolisoni kauhuksi... (Sarjaan kuuluvien kirjojen kokonaislukumäärästä ei sitten hiiskuta.) Näitä kirjoja säilytän mökillä, ja kun kesä tulee vietettyä pääasiassa mökillä, niin tämä haastehan sopii minulle mainiosti! Perustin haasteelle oman välilehden, jolta voi seurata haasteen etenemistä. Aikaa lukea Keltaista kirjastoa haasteen merkeissä on elokuun loppuun saakka. 

Toinen löytöni oli Keltainen maraton. Tämänkin takaa löytyy Opuscolo-blogin Valkoinen kirahvi. Ajatuksena on lukea keskiviikkona 11.6. kirjoja joko kokonaisen tai puolikkaan lukumaratonin verran. Mukaan on lähdössä Valkoisen kirahvin lisäksi ainakin Suketus. Heillä on suunnitelmissa puolimaraton eli noin 12 tunnin luku-urakka. Samaan tähtään minäkin.

Olen kokeillut lukumaratonia aiemmin yhteensä neljä kertaa: kolmesti täyspitkänä (24 tuntia) ja kerran puolikkaana (12 tuntia). Maratonit löytyvät blogistani tunnisteiden Lukumaraton ja Puolikas lukumaraton alta. Tämänkertainen luku-urakkani eroaa edellisistä siinä, että ohukaisten kirjojen pinon sijaan otan lukuun yhden ainoan kirjan, Joël Dickerin uutuusromaanin Totuus Harry Quebertin tapauksesta. Siinä on 809 sivua, joten luettavaa riittää. 

Huominen maratonkirjani
Parhaat ideat tulevat varoittamatta: luin maratonista tänään ja startti on jo huomisaamuna. Toimikoon tämä ex tempore -maratonpäivä lämmittelynä ensi viikolla 19.6. koittavalle Blogistanian yhteismaratonille. Täytyy virittää lukukunto kohdilleen!

Nyt hipsin valmistelemaan huomisia eväitä, jottei aikaa tuhraannu liikaa ruoanlaittoon. Sitten hyvät yöunet, niin huomenna jaksaa lukea.

10 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratoniin. :) Minulla Keltainen kesä odottelee vielä avaustaan, mutta kirjastossa olen jo käynyt täydentämässä lukupinoa.

  Sinulla on erittäin komea rivi Keltaisia. Minä en ole viitsinyt muutamia omiani laittaa edes samaan hyllyyn. Ne ovat iloisesti sikin sokin muiden kirjojen välissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Päädyin tuomaan Keltaiset mökille, kun kaupungissa tulivat hyllyt täyteen. Nyt mökillä on aina hyvää luettavaa :)

   Poista
 2. Vaikuttava, keltainen rivi, Nanna! Hieno puolikas teillä kaikilla tulossa, ja sinulla varmasti hyvä kirja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Vähän riskialtista maratoonata yhdellä kirjalla, mutta kaikkea täytyy kokeilla... Toivon todella, että Dicker on kehujensa arvoinen ja että viihdyn sen parissa alusta loppuun.

   Poista
 3. Hieno kirjarivistö tosiaan! Oma pinoni on osin omaa, osin kirjaston omaisuutta, ja toivon ja uskon siitä riittävän huomiseksi juuri sopivasti luettavaa (tietenkään en ehdi lukea kaikkea, mutta toivon löytäväni riittävästi erilaista ja fiilikseen sopivaa luettavaa).

  Lukuiloa huomiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmilta maratoneiltani muistan, kuinka kutkuttavaa ja inspiroivaa kirjapinon kasaaminen on! Nyt lähden matkaan riskillä, mutta luottoni Dickeriin on kova. Lukuiloa sinullekin!

   Poista
 4. Woop! Tsemppitoivotukset täältäkin suunnalta!

  VastaaPoista
 5. Nyt mennäääään!

  Mahtavaa, että olet mukana, Nanna!
  Tsemppiä maratonille ja nautinnollista Keltaista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen kesä on inspiroiva haaste, kiva olla mukana!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...