keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Venäjää valloittamaan -haasteen kooste

Lähdin innokkaasti mukaan Venäjää valloittamaan -haasteeseen, joka on peräisin Täällä toisen tähden alla -blogin Jaanalta. Alkuperäinen haastepostaus löytyy täältä.

Nopeastipa kului haasteeseen varattu reilu vuosi! Huomasin tänään 5.3., että kokoelmapostauksen piti olla valmis 1.3.2014 mennessä. Hieman tästä myöhästyin, mutta kokoan silti tähän postaukseen haastetta ajatellen lukemani kirjat.


Sain suoritettua yhden kategorian, yhteensä luin neljä kirjaa:

Venäläiset naiskirjaiijat

Venäläiset mieskirjailijat

Elämäkerrat

Tarkoitukseni oli lukea tämän haasteen aikana ainakin yksi venäläinen (tiiliskivi)klassikko, mutta niin se vain jäi. Esimerkiksi Tolstoin Sota ja rauha ja Dostojevskin Idiootti houkuttelevat kovasti. Kynnys tarttua näihin järkäleisiin on ihmeen suuri, vaikka olen lukenut Dostojevskin Rikoksen ja rangaistuksen kahdesti ja se on yksi lempikirjoistani. (Anna Kareninan olen lukaissut hyppien.)

Näin on jälleen paketoitu yksi lukuhaaste, jonka ideoimisesta kiitokset Jaanalle! Pidän kovasti näistä erilaisista haasteista, jotka kannustavat laajentamaan omaa lukureviiriä.

2 kommenttia:

  1. Sinäkin innostuit Dovlatoveista! Ne kyllä vievät mennessään! Ulitskaja jäi kiinnostamaan, ja tietysti myös tiiliskivet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dovlatov oli kyllä mainio löytö! Tuo Ulitskaja ei ollut minulle ihan täysosuma, mutta kiinnostus heräsi.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...