sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kirjabloggaajat lukevat lukutaitoa

Tänään 8.9. vietetään kansainvälistä lukutaitopäivää. Lukutaito voi tuntua täällä Suomessa itsestäänselvyydeltä, mutta maailmassa edelleen joka kuudes aikuinen on lukutaidoton, eli noin 800 miljoonaa aikuista on vailla tätä taitoa. Ja vain kolmanneksella lapsista on mahdollisuus käydä koulua.


Kirjabloggaajat lukevat viikon ajan (6.9.–13.9.) Suomen Pakolaisavun Lukutaitokampanjan hyväksi. Suomen Pakolaisapu järjestää lukutaitokoulutusta pakolaisille ja paluumuuttajille tällä hetkellä Sierra Leonessa, Liberiassa, Ugandassa ja Thaimaassa. Haluamme olla mukana tukemassa tärkeää lukutaitoa edistävää työtä ja haastamme samalla lukijammekin mukaan auttamaan.

Viikon mittaisen tempauksen ideana on lahjoittaa euro jokaisesta luetusta kirjasta ja kannustaa lukijat toimimaan samoin. Kirjabloggaajia on kampanjassa mukana reilut kolmekymmentä, ja koordinoijana toimii Kirjainten virrassa -blogin Hanna.


Haastankin nyt lukijani lahjoittamaan yhden euron jokaisesta luetusta kirjasta. Jokainen euro on tärkeä, sillä esimerkiksi neljällä eurolla saa hankittua yhden lukutaito-opiskelijan koulutarvikkeet. (Kampanjasivuilla minimilahjoitus on tosin 5 euroa.) 

Kirjabloggaajat keräävät rahaa kampanjalle ensi perjantaihin asti, joten vielä ehtii hyvin mukaan. Nyt ei ole kiritetä kirjojen sivumäärillä, vaan teosten määrällä :) Osallistu sinäkin kampanjan kautta hyväntekeväisyystyöhön Jelpi-sivustolla.

Tein jo pienen lahjoituksen kampanjalle ja tulevana perjantaina lasken viikossa lukemieni kirjojen määrän – yritän saada luettua perjantaihin mennessä ainakin vitosella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...