keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Blogistanian Finlandia 2012 -ehdokkaani

Kirjabloggaajien Blogistanian Finlandia -äänestys vuodelle 2012 on käsillä. Kaikki, jotka haluavat äänestää kilpailussa, ovat ajastaneet ehdokaslistansa ilmestyväksi tähän samaan aikaan. Blogistanian Finlandian voittaja on selvillä jo tänä iltana; tulokset löytyvät klo 20 Sallan lukupäiväkirjasta. Kisaa emännöivän Sallan blogista voi lukea myös kilpailun tarkat säännöt ja ohjeet.

Tässä siis ehdokkaani. Väliotsikoissa linkki alkuperäiseen blogiarvioon.

1. sija eli 3 pistettä. Riikka Pulkkinen: Vieras

Kuva: otava.fi
Kaunis ja koskettava romaani. Teemoja on runsaasti, ne kuroutuvat perustellusti vierauden ja muukalaisuuden alle. Maut ja tuoksut jäävät mieleen.

Käänsin iltaisin ennen nukkumaanmenoa katseeni taivaaseen, Ressu-pyjamassa, rintojeni nuput syyllisinä pyjaman kätköissä, ja kertasin syömiseni, mutta en ollut varma miksi tein niin. En tarkkaan tiennyt millaisia uskonkappaleita, salaisia sakramentteja mielessäni luonnostelin. Keksin niitä sitä mukaa kuin nälkä yltyi ja vaati tuekseen perusteluja.
2. sija eli 2 pistettä. Aki Ollikainen: Nälkävuosi


Hiottu timantti, jossa ei ole mitään ylimääräistä. Kansi ja taitto sopivat tarinaan loistavasti. Tiivis muoto, suuri tarina.

Marja astuu sillalle. Hän nostaa Juhon syliinsä ja puristaa lasta rintaansa vasten sen minkä voimattomuudeltaan jaksaa. Silta on ahnas kieli, valmiina kuljettamaan kulkijan talven nieluun, tyydyttämään sen koskaan tyydyttymätöntä, loputonta nälkää.
                    Tuuli päättää suunnan, se puskee Marjaa sillan yli. Lumipyörteet lainehtivat hänen jaloissaan, virta ei kulje enää sillan alla vaan sitä pitkin, kohti vastarannan lumilakeutta, johon tie katoaa.3. sija eli 1 piste. Heidi Köngäs: Dora, DoraLukuromaani, jonka parissa viihdyin loistavasti vaikka epäilin sitä etukäteen. Vahvoja henkilökuvauksia, kiehtovia jännitteitä.


”Koulukirjoissa ne sodat aina alkoivat ja päättyivät yhtä täsmällisesti.”

”Nyt me tiedämme mitä siinä viivan välissä oli.”

4 kommenttia:

 1. Voihan jännitys näissä kisan kärkipaikoissa. :)

  Pitäisiköhän tuo Dora, Dora nyt kuitenkin lukea..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dora, Dora oli minulle niin positiivinen yllätys, että nostin sen pistekolmikkooni. Hitlerin retkikunta kun ei etukäteen kuulostanut kovin mielenkiintoiselta - vaan toisin kävi! Voin siis vain suositella kokeilemista :)

   Poista
  2. Kannattaa! Hauska lukea sitten, mihin mielipiteesi kirjasta asettuu.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...