perjantai 13. tammikuuta 2012

Haasteita vuodelle 2012


Ensimmäinen haaste, johon blogimaailmassa tartun, on Kirjavan kammarin Karoliinan ideoima Ikkunat auki Eurooppaan. Haasteena on tutustua monipuolisesti eurooppalaiseen kirjallisuuteen suomalaisia kirjoja lukuun ottamatta. Minimilukuvaatimusta ei ole, ja jokaisesta luetusta kirjasta saa pisteen. Lukuaikaa on vuoden 2012 loppuun. Lopuksi tarkastellaan kokonaispisteitä ja kustakin kategoriasta saatuja pisteitä.

Mielenkiintoinen ja näppärästi nimetty haaste! Ja tietysti mitä mainioin kannustin tutustua muuhunkin kuin vain kotimaiseen kirjallisuuteen. En aseta itselleni sen tarkempia tavoitteita, ettei tule paineita… Alkuinnostusta ainakin löytyy, saa nähdä sitten, miten käy toteutuksen :)

Kuusi kovaa kotimaista -haaste keskittyy puolestaan vain ja ainoastaan kotimaisiin kirjoihin. Haaste julkaistiin viime itsenäisyyspäivänä Morren maailmassa, ja lukuaikaa on tämän vuoden itsenäisyyspäivään eli 6.12.2012 asti. Ideana on valita haasteen kirjoiksi sellaisia, jotka on pitänyt lukea jo pidemmän aikaa, mutta ei ole saanut aikaiseksi. Koska luen opintoja varten pääasiassa kotimaista kaunoa, tulee yhdenlainen kotimainen kuusikko täyteen jo kohtapuoliin. En kuitenkaan halunnut ottaa tälle haastelistalle yhtään ns. pakkokirjaa, vaan koostin sen kirjoista, joiden odotan olevan herkkupaloja:

Risto Isomäki: Sarasvatin hiekkaa (2005)
Olli Jalonen: 14 solmua Greenwichiin (2008)
Katri Lipson: Kosmonautti (2008)
Markus Nummi: Karkkipäivä (2010)
Sofi Oksanen: Baby Jane (2005)
Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi (2000)

Lisäsin välilehtiin Haasteet 2012 -lehden, jonne listaan haasteita ja niihin luettuja kirjoja. Maaliskuussa häämöttää viimeinen kirjallisuuden aineopintojen tentti, jonka jälkeen aikaa liikenee varmaankin enemmän haasteiden kirjoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...