perjantai 28. lokakuuta 2016

Helsingin Kirjamessut: ennakkotunnelmia

Syksyn suurin kirjatapahtuma alkoi eilen ja jatkuu aina sunnuntaihin saakka. Suuntaan Messukeskukseen tänään perjantaina, ja raportoin visiitistäni blogiin myöhemmin viikonloppuna.  


Houkuttelevaa ohjelmaa on tarjolla kaikkina messupäivinä. Sain messuilta bloggaajapassin, jolla pääsisin messuille vaikka joka päivä, mutta nyt tuntuu siltä, että yksi päivä messuhulinaa taitaa olla juuri sopiva määrä työviikon päätteeksi. Saattaa olla, että piipahdan messuilla myös sunnuntaina riippuen siitä, mihin suuntaan viikonlopun muut suunnitelmat kallistuvat. Onneksi kirjabloggaajat raportoivat messuista ahkerasti, joten messuista pääsee nauttimaan myös virtuaalisesti.

Bloggaajapassin lisäksi sain kaksi kutsukorttia arvottavaksi lukijoilleni. Arvonta oli käynnissä viime viikonlopun ajan, ja siihen saattoi osallistua kertomalla messutärppinsä täällä blogissa tai blogin Facebook-sivuilla. Kommenteissa onkin mainittu monia mielenkiintoisia kirjailijoita, jotka eivät olleet osuneet silmiini ohjelmaa selatessani. 


Messujen alla messulehden lueskelu ja päivälehtien kirjaliitteet ovat omiaan nostattamaan messukuumetta. Niin paljon olisi taas nähtävää ja koettavaa! Tähän alle olen kerännyt muutamia poimintoja perjantain ja sunnuntain ohjelmasta muistilistaksi itselleni ja vinkiksi lukijoilleni.


Perjantai

Nils Håkanson: Rautakallo
Paikka ja aika: pe klo 11.30, KirjaKallio
Kiitokset ohjelmavinkistä lippuarvonnan voittaneelle Ollille!

HS Pohjoismaat: Linn Ullmann: Rauhattomat
Paikka ja aika: pe klo 14 Aleksi Kivi

Kaikki mitä olet ikinä halunnut tietää feminismistä
Paikka ja aika: pe klo 15:30 Katri Vala

Pohjoismaiden parhaat kirjailijat: 
Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaat 2016
Paikka ja aika: pe klo 16 Aino

Eveliina Talvitie: Miten helvetissä minusta tuli feministi?
Paikka ja aika: pe klo 19 Kirjakahvila


Sunnuntai

Terhi Rannela: Frau
Paikka ja aika: su klo 11 Mika Waltari

Minna Eväsova: Melkein geisha - hurmaava ja hullu Japani
Paikka ja aika: su klo 11 Katri Vala

HS Tähtihetki: Pirkko Saisio
Paikka ja aika: su klo 14 Aleksis Kivi

Maja Lunde: Mehiläisten historia
Paikka ja aika: su klo 14:30 Mika Waltari


Mukavaa messupäivää kaikille Kirjamessuille meneville! Ja hauskaa viikonloppua myös kaikille niille, jotka eivät syystä tai toisesta ole mukana messuhulinassa!

6 kommenttia:

 1. Kiinnostavan näköisiä tärppejä sinulla! Terhi Rannelaa minäkin kävin kuuntelemassa Turun messuilla. Mehiläisten historia kiinnostaisi. En tiedä saanko sitä ikinä luettua, mutta lukupinossa se on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En lopulta jaksanut messuille toistamiseen, joten sunnuntain tärpit jäivät vain suunnitelmiksi. Eniten harmittaa, etten nähnyt Saisiota, mutta aina ei vaan jaksa. Olen selaillut Mehiläisten historiaa töissä, ja jokin siinä kiinnostaa kovasti. Saa nähdä miten käy lukemisen kanssa :)

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä! Minulla on jäänyt suunnittelu aivan hunningolla, joten tärpit tulevat tarpeeseen. Tänään eksyin (konkreettisesti bloggaajanurkkausta etsiessäni) kuuntelemaan Pekka Hyysaloa ja oli kyllä mainio haastattelu. Olisi harmittanut, jos olisin huomannut jälkikäteen missanneeni keskustelun. (Messulehteä ehdin selata vasta tänään.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että vinkeistäni oli hyötyä! On hauska osua sattumalta paikalle kuuntelemaan mielenkiintoista haastattelua, minulle kävi niin tänä vuonna Olga ja Tuukka Temosen kanssa.

   Poista
 3. Perjantai oltiin mekin messuilla. Vähän jäi kaivelemaan kyllä, ettei oltu useampaa päivää. Yksi tuntui olevan liian vähän. Puurrettiin kyllä menemään pää kolmantena jalkana koko ajan, joten voi olla ettei oltaisi edes jaksettu toista päivää :D
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samoissa tunnelmissa kuin te! Olisin halunnut messuille toisenkin kerran, mutta minulla syynä vain yhteen messupäivään oli väsymys, nyt ei ollut jaksamista tarpeeksi. Työviikko on taas edessä kuitenkin. Pimeys ja väsymys - miten tylsiä syitä...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...