sunnuntai 3. elokuuta 2014

Heinäkuussa luetut

Heinäkuu on lempikuukauteni, ja yllättäen se kuluu aina liian nopeasti. Sain ilokseni lomailla koko kuun. Vietin lomaa lähinnä omalla mökillä saaristossa, mutta mahtui vapaaviikkoihin pyrähdys järvimaisemissa ja kaupunkioleiluakin.

Olin varannut lomalle paljon luettavaa, koska täytyyhän sitä valinnanvaraa olla! Rutkasti jäi lukematta, mutta niiden kirjojen aika on sitten myöhemmin. Seuraavat kirjat ehdin pinostani lukea:

Heinäkuun kimara

Sivuja luetuissa ja blogatuissa kirjoissa on yhteensä 2005. Tiklin otin mukaan kuvakollaasiin, koska lukumaraton oli niin merkittävä juttu kuukauden keskellä. Olen lukenut kirjan loppuun, mutta postaus on edelleen työn alla. Pari muutakin paksuhkoa kirjaa odottaa kirjoitusinspiraatiota koneen vieressä.

Tästä heinäkuusta muistan varmasti pitkään Donna Tarttin. Aloitin kirjailijan esikoisella, joka oli minulle täydellinen kirja. Tikli oli myös mieleenpainuva lukukokemus, vaikka en ihan ehtinyt selättää sitä vuorokauden mittaisen lukumaratonin aikana.

Olen esitellyt blogissani vähän, jos ollenkaan, runoja ja dekkareita. Heinäkuu oli sikäli historiallinen kuukausi, että uskaltauduin Nerudan runokokoelman ja Atkinsonin dekkarin kimppuun. Mukavuusalueelta poistuminen kannatti: runojen innoittamana aloitin Nerudan elämäkerran, ja Atkinsonin dekkarisarjan kakkososa polttelee jo kovasti!

Kuukauden sympatiapisteet menevät ehdottomasti Bobille: elin mukana katukatin ja sen isännän värikkäitä ja haastavia vaiheita. Kuukauden floppi oli Defonsecan Susilapsi, eikä siitä sen enempää.

Heinäkuussa perustin Kirjakimaralle Twitter-tilin, joten nyt kirjakuulumisiani voi seurata blogin ja Facebookin lisäksi myös twiittien muodossa. Päivitän elokuun ajan Twitteriin Kirjakuva päivässä -haasteen kuvia, jotka löytyvät hashtagilla #kirjakuvapäivässä.

Kesälomani loppuu tänään, ja huomenna on edessä paluu arkeen. Blogissa jatkuu useampien pienien haasteiden rinnalla Lukemalla maailman ympäri -haasteen suorittaminen: kasassa on nyt 31 maata, ja toiveissa olisi saada toinen mokoma kerättyä tämän vuoden puolella. Tosin syksyllä on ilmestymässä niin paljon houkuttelevia uutuuskirjoja, etten oikein usko tuohon tavoitteeseen itsekään :)

4 kommenttia:

 1. Aloittelin juuri tänään tuota Atkinsonin kirjaa, mutta vielä se ei ole tehnyt suurta vaikutusta. Mutta odottelen, josko lämpenen sille. :) Mielenkiintoisia kirjoja olet lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettei Atkinson iskenyt. Minut Atkinson on vakuuttanut tänä kesänä jo kahdesti: ensin tuolla dekkarilla, sitten uutuuskirjalla Elämä elämältä. Jälkimmäisestä on bloggaus hautumassa...

   Poista
 2. Minulla on samanlainen maa projekti menossa. Kirjailijoiden mukaan. Olen lukenut joitakin kirjoja maiden takia. Tuo Atkinson odottaa ja tuo kattikirja myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maa-projektit ovat hauskoja seurattavia! Vaikka urakkani on vasta alkuvaiheessa (31/195), niin jo nyt olen törmännyt moniin vaikuttaviin kirjoihin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...