sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Blogistanian kirjallisuuspalkinnot 2018 -ehdokkaani

Perinteisen Blogistania-palkintoäänestyksen aika on jälleen koittanut!

Kirjabloggaajat ja -vloggaajat äänestävät edellisen vuoden parhaat kirjat neljässä eri kategoriassa. Nyt äänestetään vuoden 2018 parasta kaunokirjaa, käännösromaania, tietokirjaa ja lasten- ja nuortenkirjaa. Jokaista kategoriaa emännöi yksi kirjablogi, joka laskee muiden antamat äänet ja julistaa voittajan.

Äänestykseen osallistuvat kirjabloggaajat julkaisevat antamansa äänet blogeissaan tänään sunnuntaina 24.2.2019 klo 10. Tulokset julkaistaan emäntäblogeissa maanantaina 25.2.2019 klo 10.

Äänestän tänä vuonna parhaita kirjoja kaikissa neljässä kategoriassa. Luen melko vähän lasten- ja nuortenkirjallisuutta, joten siinä kategoriassa pisteytän vain yhden ehdokkaan.

Tässä alla omat ääneni kategorioittain. En tähän postaukseen enää kirjaa perusteluja pisteilleni, vaan ajatuksiani kirjoista voi käydä katsomassa kirjasta kirjoitetusta blogitekstistä.

Kirjailijan ja kirjan nimi ovat linkki alkuperäiseen arviooni.

Blogistanian FinlandiaBlogistanian Finlandia 2018 -palkinto nostaa esille kirjabloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Kategoriaa emännöi tänä vuonna Tuntematon lukija -blogi. Mielestäni viime vuoden parhaat kotimaiset romaanit olivat:


1. sija eli 3 pistettä: Saara Turunen: Sivuhenkilö* * *

Blogistanian GlobaliaBlogistanian Globalia 2018 -palkinnon saa bloggaajien mielestä paras käännöskirja. Kategorian ääntenlaskusta vastaa tänä vuonna Kirjamies-blogi. Annan tässä kategoriassa pisteitä seuraavasti:


1. sija eli 3 pistettä: Elizabeth Strout: Nimeni on Lucy Barton

2. sija eli 2 pistettä: Kim Leine: Kuilu


* * *

Blogistanian Tieto

 Blogistanian Tieto 2018 -palkinto jaetaan kirjabloggaajien parhaaksi äänestämälle tietokirjalle. Kategorian ääntenlaskun hoitaa tänä vuonna Hannan kirjokansi -blogi. Tässä kärkikolmikkoni:


1. sija eli 3 pistettä: Morten A. Strøksnes: Merikirja

2. sija eli 2 pistettä: Maggie Nelson: Argonautit

3. sija eli 1 piste: Michelle Obama: Minun tarinani


* * *

Blogistania KuopusBlogistanian Kuopus 2018 -palkinto myönnetään kirjabloggaajien parhaaksi äänestämälle lasten- ja nuortenkirjalle. Kuopusta emännöi tämän vuoden äänestyksessä Yöpöydän kirjat -blogi. Äänestän kategoriassa yhtä teosta:


1. sija eli 3 pistettä: Essi Ihonen: Ainoa taivas


* * *


Siinä minun viime kirjavuoden parhaimmistoni! Voittajat ovat selvillä huomenna kello 10, joten nyt on vuorokausi aikaa jännittää äänestyksen tulosta. Sillä aikaa voi vaikka kierrellä kirjablogeissa tutkailemassa, mitä muut ovat äänestäneet.

10 kommenttia:

 1. Kiitos osallistumisesta Tieto-äänestykseen, äänet poimittu mukaan laskuihin!

  VastaaPoista
 2. Jes, multa kans kolme pistettä Turusen teokselle! Globaliassa moni tuntuu viehättyneen Stroutin kirjasta.

  VastaaPoista
 3. Stroutin kirja oli minunkin mielestäni paras <3

  VastaaPoista
 4. Strout sai minultakin pisteen. Muita samoja meillä ei listoilla ole, mutta Willowsin kirjaa harkitsin pitkään Finlandian listalleni. Se on tosi hieno pieni kirja.

  VastaaPoista
 5. Globalian äänet laskettu. Kiitokset!

  VastaaPoista
 6. Kuopuksen äänet laskettu, kiitos äänestämisestä!

  VastaaPoista
 7. Tuttuja kirjoja Finlandia- ja Globalia-sarjoissa - toisille vain tyrkin pisteeni. Annoin tulla suosikit ihan intuitiolla. Hyvä kirjavuosi on takana!

  VastaaPoista
 8. Finlandian äänet laskettu. Kiitos osallistumisesta! :)

  VastaaPoista
 9. Hyviä valintoja olet tehnyt. Meillä on yhteisiäkin valintoja, Nimeni on Lucy Barton ja Ellen. Jos kuolema on vienyt sinulta jotakin oli myös hieno kirja, mutta jäi kuitenkin pois listaltani.

  VastaaPoista
 10. Voi, Merikirja on lukematta, mutta jo ostettuna kuitenkin. Kaikkea ei ehdi millään.Sivuhenkilö en ehtinyt blogata, vaikka luin kyllä jo lokakuussa.

  Argonautit on minulla ykkösenä. Se oli hieno.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...