keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Blogistanian parhaat kirjat 2015 -ehdokkaani


Jälleen on se aika vuodesta, kun kirjabloggajat äänestävät edellisen vuoden parhaat kirjat neljässä eri kategoriassa (Blogistanian Finlandia, Blogistanian Globalia, Blogistanian Kuopus, Blogistanian Tieto).

Äänestykseen osallistuvat kirjabloggaajat julkaisevat antamansa äänet blogeissaan tänään keskiviikkona 13.1.2016. Tulokset julkaistaan emäntäblogeissa torstaina 14.1.2016 klo 10.

Äänestän viime vuoden tapaan parhaita kirjoja kolmessa eri kategoriassa eli olen päättänyt, mitkä viime vuonna ilmestyneistä kotimaisista ja ulkomaisista kaunokirjoista sekä tietokirjoista olivat mielestäni parhaat. Kuopuksesta en äänestä, sillä en ole lukenut viime vuonna ilmestynyttä lasten- ja nuortenkirjallisuutta.

Tässä alla ensin lyhyet esittelyt kustakin kategoriasta ja sitten omat ääneni. En tähän postaukseen enää kirjaa perusteluja pisteilleni, vaan ajatuksiani kirjoista voi käydä katsomassa kirjasta kirjoitetusta blogitekstistä. Kirjailijan ja kirjan nimi ovat linkki alkuperäiseen arviooni.


Blogistanian FinlandiaTässä sarjassa nostetaan esiin bloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2015 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia.

Kilpailu järjestetään neljättä kertaa. Aiemmin on palkittu Katja Ketun Kätilö, Aki Ollikaisen Nälkävuosi, Pauliina Rauhalan Taivaslaulu ja Anni Kytömäen Kultarinta. Kategoriaa emännöi tänä vuonna Kulttuuri kukoistaa -blogi.


1. sija eli 3 pistettä: Laura Lindstedt: Oneiron

2. sija eli 2 pistettä: Mikaela Strömberg: Sophie* * *

Blogistanian Globalia


Blogistanian Globalia 2015 on kilpailu, jossa nostetaan esiin kirjabloggaajien valitsemia vuoden parhaita käännöskirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2015 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alunperin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia.

Kilpailu järjestetään neljättä kertaa. Aiempia voittajia ovat Sarah Watersin Vieras kartanossa, Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi, Haruki Murakamin 1Q84 ja Kate Atkinsonin Elämä elämältä. Blogistanian Globaliaa emännöi tänä vuonna Kirjallisena. Minna -blogi.


1. sija eli 3 pistettä: John Williams: Stoner

2. sija eli 2 pistettä: Audrey Magee: Sopimus


* * *

Blogistanian TietoBlogistanian Tieto 2015 on kilpailu, jossa nostetaan esiin kirjabloggaajien valitsemia vuoden parhaita tietokirjoja. Kilpailu koskee kotimaisia vuonna 2015 julkaistuja tietokirjoja sekä vuonna 2015 suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä tietokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa tietokirjallisuuden lisäksi myös esseekirjallisuutta, elämäkertoja, asiaproosaa, pamfletteja ja erilaisia oppaita.

Kilpailu järjestetään kolmatta kertaa. Aiemmin on palkittu Tuula Karjalaisen teos Tove Jansson: Tee työtä ja rakasta ja Minna Maijalan Herkkä, hellä, hehkuvainen – Minna Canth. Tietoa emännöi tänä vuonna Reetta blogissaan Les! Lue!.


Nyt ne on päätetty ja julkaistu, enää ei voi vaihtaa! Varsinkin Globalia-sarjan kanssa jouduin pähkäilemään ihan viime hetkille saakka, sillä luin monta huikean hyvää käännöskirjaa viime vuonna. Nyt voi vain odotella ja jännittää tuloksia. Voittajat ovat siis selvillä huomenna tiistaina klo 10, ja ne voi käydä katsastamassa emäntäblogeista.

8 kommenttia:

 1. Naparetki täälläkin ykkösenä Tiedossa. Jes! :)

  VastaaPoista
 2. Eri kirjat löysimme listoille, mutta sehän on vain lukemisen rikkautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kiertelin blogeissa katselemassa listoja ja bongasin monta varmasti lukemisen arvoista kirjaa. Uutuuksia ilmestyy niin valtavasti, että paljon jää väkisinkin lukematta.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...