sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Toukokuussa luetut
Toukokuun kohokohta oli ehdottomasti HelsinkiLit, joka tarjosi mielenkiintoisia kirjallisuuskeskusteluja ja lämminhenkistä kirjatunnelmaa Savoy-teatterissa. Luettavien kirjojen lista paisui festareilla: tekisi mieli lukea enemmän Høegiä, Fagerholmia, Itkosta, Tikkasia ja ehkä Lena Anderssoniakin.

Lukemisen jano on näin kesän kynnyksellä kova. Kohta on loma ja enemmän aikaa lukea, kenties pitää lukumaratonkin. Kesäkirjapinoni on jo melkoisen korkea! Toukokuussa käytin vapaa-aikaani paljon mökillä sormet mullassa, mutta jotakin ehdin blogatakin:

Toukokuun kirjojen sivut tekevät yhteensä 1703, ja äänikirjaa kuuntelin 4 tuntia 10 minuuttia.

Nesbøn kirjan kuunteleminen äänikirjana toukokuisilla mökkimatkoilla yhdessä miehen kanssa oli hauskaa, ja nyt etsin seuraavaa sopivaa yhdessä kuunneltavaa jännäriä. Lainasin jo Reijo Mäen Sahanpururevolverin, mutta se jäi kesken heti alkuminuuteilla, koska ronski tyyli ja äijämeininki olivat liikaa meille molemmille. Etsintä jatkuu...

Gillian Flynnin seuraavat suomennokset pääsevät ehdottomasti lukuun, ehkä jo tässä kesän aikana. Valoisa kesä sopii hyvin dekkarien lukemiseen, varsinkin kun olen hieman säikky lukija. Jännitystä ja väkivaltaa on helposti minulle liikaa.

Pohjoismaiset mieskirjailijat olivat hyvin edustettuina toukokuun lukemisissani. Høeg, Loe ja Nesbø lukeutuvat kaikki lempikirjailijoihini, ja luultavasti he tulevat näkymään Kirjakimarassa kesällä. Tähän kun lisää vielä Knausgårdin, niin kasassa on melkoinen kvartetti! Knasun Taisteluni: Neljäs kirja odottaa edelleen bloggaamista tuossa koneen vieressä. Yritän saada tekstini neljännestä kirjasta vihdoin valmiiksi, koska tarkoitus olisi tehdä lähiaikoina retki Uudenmaankadulle uusimman kirjan perässä.

Aurinkoista, rentouttavaa ja kirjojen täyteistä kesää kaikille lukijoilleni! 

4 kommenttia:

 1. Tykkäsin Kiltistä tytöstä kovasti leffaversiona. Kirjaa en ehtinyt lukea ja voikin olla, että tämä toimii niin leffana kuin kirjana parhaiten, jos ei tiedä, mitä kulman takaa on luvassa. Kirjaisaa kesää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyksellisyys on Kiltissä tytössä se juttu - tuskin elokuva nyt kirjan lukemisen jälkeen olisi niin hyvä.

   Poista
 2. Aurinkoista ja kirjaisaa kesää myös sinulle! Hieno lista toukokuussa, mulla nuo pohjoismaiset tulossa lukuun mahdollisimman pian (toivon niin). Susanin vaikutus toivottavasti ensimmäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Susanin vaikutuksesta kannattaa aloittaa: se on huippu :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...