sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Tammikuun luetutVuosi 2015 on kirjan vuosi ja se sai Kirjakimarassa arvoisensa aloituksen: esittelin tammikuussa kahdeksan kirjaa, joista valtaosa oli huippuhyviä. Molemmat Giordanot, Statovcin ja Kinnusen esikoiset sekä McCarthyn Tie tekivät kirjoittamisesta haastavaa, koska kehuvat adjektiivit alkoivat loppua kesken.

Tammikuusta on jo siirrytty helmikuun puolelle, mikä tarkoittaa sitä, että ihana kevät on askeleen lähempänä! Tammikuussa olen yrittänyt tasata lukutahtia samaan rytmiin kirjoitustahdin kanssa, ja luettujen pino onkin mukavasti madaltunut. Kirjoittaminen maistuu taas ihan eri tavalla kuin syksyllä.

Minulla on nyt reilu vuosi takana Lukemalla maailman ympäri -projektia, ja kasassa on 40 maata. Reissu jatkuu niin kauan kun on maita jäljellä. Haasteeseen lukemani kirjat löytyvät omalta välilehdeltään. Matkustan maltillisella vauhdilla, koska haluan lukea haastekirjojen välissä muitakin kirjoja.

Haasterintamalla alkoi olla maailmanmatkaani lukuun ottamatta melko hiljaista, joten päätin osallistua Ompun kehittelemään Luetaan sateenkaari -haasteeseen. Siinä luetaan vuoden 2015 aikana seitsemän kirjaa, joiden selkämyksistä muodostuu sateenkaaren värit. Hauska ja erilainen haaste!

Tammikuussa valittiin Blogistanian parhaat kirjat jo perinteeksi muodostuneella äänestyksellä. Kotimaisista voiton vei Anni Kytömäen Kultarinta, jota en ole ehtinyt vielä lukea. Käännösromaaneissa palkittiin Kate Atkinsonin Elämä elämältä, jonka minäkin nostin viime vuoden parhaaksi. Tietokirjapalkinto meni Minna Maijalan kirjoittamalle Minna Canth -elämäkerralle Herkkä, hellä, hehkuvainen. Olen silmäillyt kirjaa töissä ja voisin hyvin ostaa sen omaan hyllyyni. Lasten- ja nuortenkirjoista voitokas oli Jenna Kostetin esikoisteos Lautturi.

Ja sitten lista tammikuussa blogatuista kirjoista:

Blogatut


Gaile Parkin: Kigalin kakkukauppa (2009) 278 s.

Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys (2014) 334 s.

F. Scott Fitzgerald: Benjamin Buttonin erikoinen elämä (1922) 67 s.

Paolo Giordano: Alkulukujen yksinäisyys (2008) 298 s.

Paolo Giordano: Ihmisruumis (2012) 335 s.

Pajtim Statovci: Kissani Jugoslavia (2014) 286 s.

John Irving: Neljäs käsi (2001) 344 s.

Cormac McCarthy: Tie (2006) 245 s.


Vuosi tuli aloitettua vahvasti, sillä tammikuussa sivuja kertyi 2187.

Olen tässä viikonlopun aikana päivittänyt Goodreads-tiliäni, jonka perustin viisi vuotta sitten mutta joka on uinaillut kaikki nämä vuodet. Sivuston käyttäminen on vielä hapuilua, mutta kunhan pääsen sen kanssa sinuiksi, niin laitan linkin blogin sivupalkkiin.

Hyvää alkanutta kirjan vuotta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Todella kiinnostava tuo tammikuun blogattujen listasi. Neljäntienristeyksestä ja Alkulukujen yksinäisyydestä pidin aika paljonkin ja todella monta noista kiinnostaisi lukea (kuten Kissani Jugoslavia ja Ihmisruumis).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoden ensimmäinen blogattu kirja (Parkinin Kigalin kakkukauppa) ei ollut minun kirjani, mutta muuten tammikuun kirjat olivat toinen toistaan parempia. Lupaava aloitus kirjan vuodelle :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...