maanantai 24. helmikuuta 2014

Kirjoja jalkapallomaista

Viikonloppuna huomasin mainion haasteen, jossa luetaan kirja jokaisesta tulevana kesänä 12.6.–13.7. pidettävien jalkapallon MM-kisojen lopputurnaukseen selvinneestä maasta. Aikaa on kisojen alkuun asti. 

Kuva: pixabay.com (Public Domain CCO)
Haaste on peräisin MariA:n blogista. Innostuin haasteesta, kun Oksan hyllyltä -blogin MarikaOksa kommentoi Khadran Attentaatti-romaania käsittelevää blogijuttuani ja kertoi keräävänsä maita lukemalla kesän MM-kisoja ajatellen.

Hetken pohdittuani innostuin haasteesta: sehän tukee loistavasti Lukemalla maailman ympäri -projektiani! Jalkapallohaaste on loistava välietappi, joka jäsentää pitkää lukumatkaani. Vähän pienempi kokonaisuus ja aikataulu – tähän haluan mukaan!  

Haaste yhdistää hauskasti urheilun ja kirjallisuuden, joista harvemmin puhutaan samassa lauseessa. Haasteen myötä on myös hivenen mielenkiintoisempaa katsella kisoja, joiden seuraamiselta ei innokkaan penkkiurheilijan puolisona voi välttyä.

Jalkapallon MM-kisojen lopputurnauksessa pelaa yhteensä 32 eri maajoukkuetta. Lasken mukaan kaikki tämän vuoden puolella luetut ja blogatut kirjat. 

Pidän tässä haasteessa kiinni samasta periaatteesta kuin lukumatkallani, eli ratkaisevaa on kirjailijan kotimaa, ei esimerkiksi kirjan tapahtumapaikka. Haasteella on blogissani oma välilehti, joka löytyy yläreunasta muiden haasteiden viereltä.

4 kommenttia:

 1. Kivaa, että innostuit futismaista! En ole aiemmin harrastanut maakeräilyä, joten tämä tuntui helpolta tavalta kokeilla sitä (ja juurihan arvottiin EM-karsinnan lohkot, mietin jo että siinähän on sitten jatkoprojektia jo tiedossa. Ja eihän sitä tiedä, jos Huuhkajatkin onnistuvat jotenkin pinnistämään itsensä mukaan EM-kisoihin.). No, ei se nyt niin helppoa ole - esim. Honduras ja Kamerun ovat jo osoittautuneet aika kinkkisiksi maiksi, lukemiset ovat niistä vielä hakusassa. :)

  Saa nähdä, saanko kaikki maat kasaan, mutta koetetaan, koetetaan. Minäkin olen käyttänyt samaa kriteeriä kuin sinä eli kirjailijan kotimaan mukaan olen valinnut luettavaa. Tosin nämä 'jossain syntyneet, maata vaihtaneet' ovat vähän rajatapauksia... Tsemppiä sinulle maitten keräilyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja lykkyä tykö sinullekin projektissasi:)

   Muutama haastava maa tähänkin joukkoon tosiaan osuu, mutta olen silti optimisti: eiköhän sieltä jotakin lukemista keksitä! samalla olen kuitenkin realisti aikataulun suhteen: nähtäväksi jää, kuinka pitkälle pääsen, sillä viikot tuntuvat hurahtavan ohi hirmuista vauhtia. Yritys on silti kova :)

   Poista
 2. Jee! Kiva että innostuit(te)! Afrikan maat on mulla melkein luettu ja Etelä-Amerikka kovassa vauhdissa. On mukavaa, että eri maista tipahtelee juuri sopivasti kirjoja eteen, kun kurkistelee....

  Välillä mulle riittää, että kirja tapahtuu ko. maassa, muuten en ehkä saisi kasaa näitä maita.

  Ja MarikaOksan EM-kisat tietysti seuraavaksi: bongasin jo valmiiksi färsaarelaista kirjallisuutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä mainio idea, kiitos vielä ideasta!

   Hauskaa, että on jo seuraava projekti suunnitteilla ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...