maanantai 27. tammikuuta 2014

Blogistanian parhaat kirjat 2013 -ehdokkaani

Kirjabloggaajat äänestävät vuoden 2013 parhaat kirjat neljässä eri kategoriassa (Blogistanian Finlandia, Blogistanian Globalia, Blogistanian Kuopus, Blogistanian Tieto). Äänestykseen osallistuvat kirjabloggaajat julkaisevat antamansa äänet blogeissaan tänään maanantaina 27.1.2014 klo 10. Tulokset julkaistaan emäntäblogeissa tiistaina 28.1.2014 klo 10.

Äänestän mielestäni parhaita kirjoja kolmessa eri kategoriassa: Kuopuksesta en äänestä, sillä olen blogannut vain yhdestä vuonna 2013 ilmestyneestä lasten- ja nuortenkirjasta, eikä se ole mielestäni niin hyvä, että antaisin sille äänestyksessä täydet pisteet.

Tässä alla ensin lyhyet esittelyt kustakin kategoriasta ja sitten omat ääneni. En tähän postaukseen enää kirjaa perusteluja pisteilleni, vaan ajatuksiani kirjoista voi käydä katsomassa kirjasta kirjoitetusta blogitekstistä. Kirjailijan ja kirjan nimi ovat linkki alkuperäiseen arviooni.


Blogistanian Finlandia


Blogistanian Finlandia 2013 on kilpailu, jossa nostetaan esiin bloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2013 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia. 

Kilpailu järjestetään kolmatta kertaa. Aiemmin on palkittu Katja Ketun Kätilö ja Aki Ollikaisen Nälkävuosi. Blogistanian Finlandiaa emännöi Sallan lukupäiväkirja: http://sbrunou.blogspot.fi/

1. sija eli 3 pistettä: Pauliina Rauhala: Taivaslaulu

2. sija eli 2 pistettä: Riikka Ala-Harja: Reikä* * *

Blogistanian Globalia


Blogistanian Globalia 2013 on kilpailu, jossa nostetaan esiin kirjabloggaajien valitsemia vuoden parhaita käännöskirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2013 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alunperin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia.

Kilpailu järjestetään kolmatta kertaa. Aiemmin on palkittu Sarah Watersin Vieras kartanossa ja Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi. Blogistanian Globaliaa emännöi Kirjasfääri: http://kirjasfaari.fi/


3. sija eli 1 piste: Haruki Murakami: 1Q84


* * *

Blogistanian Tieto


Blogistanian Tieto 2013 on kilpailu, jossa nostetaan esiin kirjabloggaajien valitsemia vuoden parhaita tietokirjoja. Kilpailu koskee kotimaisia vuonna 2013 julkaistuja tietokirjoja sekä vuonna 2013 suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä tietokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa tietokirjallisuuden lisäksi myös esseekirjallisuutta, elämäkertoja, asiaproosaa, pamfletteja ja erilaisia oppaita. Myös lasten tietokirjoista äänestetään tässä kategoriassa.

Kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa. Blogistanian Tietoa emännöi Luetut, lukemattomat: http://luetutlukemattomat.blogspot.fi/


2. sija 2 eli 2 pistettä: Antti Tuuri: Bospor ExpressNyt vain odottamaan tuloksia! Voittajat ovat siis selvillä huomenna tiistaina klo 10, ja ne voi käydä katsastamassa emäntäblogeista. Jännää!

6 kommenttia:

 1. Taivaslaulu ja Rivien välissä löytyvät minunkin listaltani. Kiitos muistutuksesta, Peter Franzénin kirja pitäisi lukea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin näitä pisteyttäessäni, että lukutottumukseni ovat muuttuneet: käännöskirjojen listalle olisi ollut tunkua, mutta kotimaiseen oli vaikea nimetä kolmosta.

   Poista
 2. Voi kiitos Rivien välissä -pisteestä! Murakami on monien listoilla, ostin molemmat itselleni joululahjaksi, mutta en ole vielä saanut luettua. Aion kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Hanna :) Olen edelleen innoissani Murakamin voitosta, vaikken antanutkaan sille kuin "vain" yhden pisteen.

   Poista
 3. Kiinnostavat listat; Kirjeitä ystävyydestä ja Bospori Express ovat lukulistallani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota, että aiot lukea nuo. Ne olivat kovin sympaattisia lukukokemuksia molemmat :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...