sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Teemamaana Saksa -haasteen loppuarvonta


Tammikuussa startatun Teemamaana Saksa -haasteen tarkoitus oli herättää kiinnostusta saksalaisen kielialueen kirjallisuuteen. Haasteen idea lähti siitä, että Saksa oli Helsingin Kirjamessujen 2013 teemamaa. Messut päättyivät tänään, ja viimeinen päivä blogata haasteeseen sopivista kirjoista oli viime keskiviikko.

Haasteen suorittajiksi ilmoittautui matkan varrella runsas joukko bloggaajia, ja ihastuttavan moni pääsi maaliin asti! Haasteen saivat suoritettua ja loppuarvontaan pääsivät:


Tarukirja -blogin Margit

Kirjava kukko -blogin Velma

Eniten minua kiinnostaa tie -blogin Suketus

Hyönteisdokumentti -blogin hdcanis


sheferijm-blogin Aino


Sinisen linnan kirjasto -blogin Maria


Kirjainten virrassa -blogin Hanna*

*Kirjainten virrassa -blogin Hanna ilmoittautui haasteeseen, mutta ei kuitannut haastetta suoritetuksi haastepostauksen kommenttiboksissa. Odotin tähän päivään asti, mutta koska ilmoitusta ei tullut, en voinut ottaa Hannaa arvontaan mukaan. Nämä Hannan lukemat kirjat poimin hänen blogistaan Saksa-tunnisteen alta.


Luin haasteen aikana seuraavat kirjat:Haastetta varten luettiin ainakin runoja, klassikoita, nykykirjallisuutta ja lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Kirjoja luettiin suomeksi ja saksaksi. Osallistujista hurjimman määrän kirjoja luki Tarukirja-blogin Margit: kahdeksan kirjaa! Siitä erityinen kunniamaininta!

Kahdella luetulla kirjalla sai siis loppuarvontaan yhden arpalipukkeen, neljällä kaksi ja kuudella tai useammalla luetulla kirjalla kolme lipuketta.

Arvonnan pääpalkinnoksi valitsin 30 euron lahjakortin Akateemiseen kirjakauppaan. Suoritin arvonnan perinteisellä lipukkeet ja hattu -metodilla Elli-koiran toimiessa virallisena valvojana.

Arpaonni suosi tällä kertaa Eniten minua kiinnostaa tie -blogin Suketusta, onneksi olkoon!

Suketus: laita minulle sähköpostia (nannankirjakimara (at) gmail.com) ja kerro osoitetietosi. Lahjakortti lähtee sitten postin mukana lähipäivinä!

Lopuksi kiitos vielä ihan kaikille haasteeseen osallistuneille! Saksalainen kirjallisuus on saanut mukavasti näkyvyyttä blogeissa, toivottavasti näin on myös jatkossa!

10 kommenttia:

 1. Ou jee! Kiitos Elli-koiralle virallisesta valvonnasta!

  Ja kiitos sinulle kivasta haasteesta. Oli avartavaa etsiä saksalaisen kielialueen kirjoja, ja aion jatkaa samalla alueella seikkailua edelleen. Klassikoita etenkin tekisi mieli lukea tältä alueelta. Berlin Alexanderplatz on omassa hyllyssä odottanut vuoroaan ja vuosia... esimerkiksi.

  Laitan kohta meiliä tulemaan. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että haaste oli mieleinen! Ja vielä onnea voittajalle!

   Tämä haaste jätti minuunkin kasvavan kiinnostuksen saksalaisen kielialueen kirjallisuuteen.

   Poista
 2. Heippa ja kiitos saksankielisen kirjallisuuden nostamisesta :) Itsekin nautin kirjamessujen teemamaasta, ja arvioin messujen inspiroimana meillä pidetyn lastenkirjan Ollaanko kuitenkin kavereita?, joka kertoo kiusaamisesta. Tärkeä kirja siis. Samalla tutkiskelin saksankielisiä lastenkirjablogeja, ja löysin ainakin yhden kivan. Alles Gute!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että haaste (ja messut) innoitti monia lukemaan saksalaista kirjallisuutta! Kommentistasi tuli mieleen, että voisinkin joskus vilkaista, miltä näyttävät saksalaiset kirjablogit.

   Poista
 3. Mukava haaste oli, ja näköjään saatiin aika hyvä hajonta kirjoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tykkäsit! Aika laidasta laitaan tosiaan luettiin, mikä muistuttaa hyvin siitä, että saksalaisestakin kirjallisuudesta on moneksi ;)

   Poista
 4. En anteeksi messukiireiltä ehtinyt mitenkään, varsinkin kun vielä kuumeilin illat. Mulla jäi Kehlmannin Me and Kaminski bloggaamatta, sen luin jo kesällä. Se olisi ollut vielä hyvä lisä raitaan. Halusin osallistua haasteeseen, ei haittaa vaikken arvontaan päässyt.

  Mukava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Hanna, ei tarvitse pyydellä anteeksi! Messuhulinat ja kuumeilu kuulostavat hurjalta yhtälöltä! Minua harmitti vietävästi, kun en voinut ottaa sinua arvontaan mukaan, vaikka olit ahkerasti lukenut sopivia kirjoja... Kiitos kun olit haasteessa mukana :)

   Poista
 5. Saanko luvan matkia sinua hieman ja laittaa omaan haasteeseni nuo suoritukset myös lipun raitoina ja varmaan haastekuvassakin on Ranskan lipun värejä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ideat kiertoon vaan! Hauskaa, että kehittelet uutta haastetta :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...