maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuosikatsaus ja kurkistus tulevaan

Näin loppuvuodesta on paikallaan summata hieman mennyttä vuotta ja suunnitella tulevaa. Mennyt vuosi on ollut elämässäni täynnä muutoksia ja kaikenlaista uutta. Aloitin blogin kirjoittamisen, väänsin gradun loppuun, valmistuin yliopistosta, sain töitä ja jatkoin opiskeluja avoimen puolella. Muutoksia on siis piisannut, ja toivonkin ensi vuoden olevan enemmän tasaantumisen vuosi.

Tuleva kevät pitäisi vielä jaksaa opiskella pätevöitymisopintoja, niin sitten voisin hakea kirjastonhoitajan töitä. Harmittelin syksyllä usein sitä, kuinka vähän lukemiselle ja bloggaamiselle jää aikaa. Eräs työkaverini sanoi lohdutellen, että onhan tässä loppuelämä aikaa lukea!

Ensimmäinen bloggausvuosi on ollut inspiroiva ja opettavainen. Minulle on myös pikkuhiljaa hahmottunut, mihin suuntaan haluan tekelettäni viedä. Tarkoitukseni on edelleen lukea monipuolisesti sekä uutuuksia että vanhempia kirjoja, kotimaista ja ulkomaista. Innostua, löytää ja kokeilla.

Kirjakimaran lukijoiden määrän ja käyntien määrän kehitystä on ollut ilo seurata. En olisi vuosi sitten millään uskonut, että ensimmäinen vuosi toisi yli 50 vakituista lukijaa. Vau!

Hauskin yksittäinen juttu blogin ensimmäisenä vuonna oli lukumaraton. Maratoonasin mökillä seuranani koira ja alkukesän hellivä auringonpaiste. Toivottavasti ensi kesänä ehdin maratoonata uudestaan.

On ollut antoisaa liittyä kirjabloggaajien yhteisöön, joka on näin elävä, monimuotoinen ja silti samanhenkinen. Samanhenkinen nimenomaan lukemisen ja kirjojen puolestapuhujana. Mitä enemmän on puhetta kirjoista, sen parempi!


Ilman kirjablogia ja tätä eläväistä yhteisöä en luultavasti olisi tullut lukeneeksi monia loistokkaita kirjoja kuten Siri Hustvedtin teosta Kesä ilman miehiä tai Johanna Venhon Syntysanoja. Saati tullut kertoneeksi näistä kirjoista kenellekään. Saati tullut kokeilleeksi lukumaratonia ja niin edespäin.


Keväälle on tiedossa vino pino tenttikirjoja luettavaksi ja töitäkin täytyy paiskia, joten kovin suuria en lupaile blogin suhteen. Haasteet ovat mainioita, mutta tuskaisen huonosti jaksoin haastekirjoja ensimmäisenä blogivuotenani lukea. Poikkeuksena Morren haaste, jossa pääsin lohdutuspalkinnoille asti!

Vuonna 2013 yritän väsätä Lukudiplomin, samoin kiivetä kirjavuorelle oman hyllyn kirjojen avulla. Kirjakimara täyttää vuoden 4.1.2013, jolloin julkaisen ensimmäisen ideoimani haasteen. Yritän muokata siitä maltillisen, jotta osallistuminen ei vaatisi järin suuria ponnisteluja.

Näiden pohdintojen myötä toivottelen kaikille

hyvää ja onnellista uutta vuotta! 

4 kommenttia:

 1. Onnea blogisynttärin johdosta jo etukäteen! Minullekin lukumaraton oli yksi vuoden antoisimpia lukukokemuksia. Ehkä uudestaan ensi vuonna..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokseia!! Hurjaa, että vuosi on tosiaan kohta kulunut blogin parissa. Mutta niin kai se menee, että vuodet kuluvat aina vain nopeammin... Lukumaraton kuuluu ehdottomasti ensi kesän suunnitelmiini, jos vain loma järjestyy ;)

   Poista
 2. Minäkin onnittelen blogisynttäreistä jo etukäteen :)

  Minä vasta haaveilen lukumaratonista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Vuorokausi lukemista on ehdottomasti kokeilun arvoinen juttu, jos siihen vain tarjoutuu mahdollisuus. Jotkut pitivät siitä enemmän kuin toiset, kokemuksista on ollut kiva lukea blogeista.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...